Elisa avasi 5G-verkon Euraan ja Nakkilaan – verkko jo yli 130 paikkakunnalla Suomessa

Elisan jatkaa 5G-verkon nopeaa laajentamista ja 5G-verkko on nyt avautunut Euraan ja Nakkilaan. 

Eurassa 5G-verkko avautuu ensimmäisessä vaiheessa keskustan alueella. Nakkilassa verkko palvelee alkuun muun muassa Lammaisten, Satalinnan, Niuttulan, Pirkkalan ja Kuparinkylän alueilla. 

Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 131 paikkakunnalla ja on riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan Suomen kattavin*. Verkon alueella asuu yli 60 % suomalaisista. 

–  Satakunnassa mobiilidatan käyttö on kasvanut koronan aikana yli 20 % ja käyttö kasvaa koko ajan. 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen edeltäjiinsä verrattuna, mikä mahdollistaa miellyttävämmän käyttökokemuksen ja sujuvamman palveluiden käytön useammalla laitteella ruuhkaisessakin verkossa, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g  

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj