Elisa avasi 5G-verkon Forssaan, Hausjärvelle ja Ikaalisiin

Elisa laajentaa 5G-verkon saatavuutta Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueilla – 5G-verkko on nyt avattu Forssaan, Hausjärvelle sekä Ikaalisiin.

Forssassa verkko on avattu Kuhalan, Paavolan, Talsoilan, Linikkalan sekä Haision ja Niemelän väliselle alueella. Myöhemmin syksyllä 5G-verkko laajenee useilla alueilla, muun muassa Viksbergiin, Korkeavahaan ja Kalliomäkeen. 

Hausjärvellä 5G-verkko on avattu Hikiän ja Ryttylän alueille.  

Ikaalisissa 5G-verkko toimii tällä hetkellä keskustan alueella. 

Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko palvelee jo 123:llä paikkakunnalla Suomessa ja sen alueella asuu yli 60 % suomalaisista. 

– Nopea 5G-yhteys on ollut suosittu valinta kodin tietoliikenneyhteydeksi, sillä siitä riittää nopeutta koko perheen tarpeisiin. Kuluttajille 5G:n suurin hyöty onkin nimenomaan nopeus ja verkon ruuhkattomuus, kun samaan aikaan kotona saattaa pyöriä suoratoistopalvelut, videopalaverit ja raskaat videopelit, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Elisa Oyj, Kalle Lehtinen, Hämeen aluejohtaja, p. 045 670 0176, kalle.lehtinen@elisa.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj