Elisa avasi 5G-verkon Hankoon – suositussa kesäkaupungissa surffataan nyt vauhdilla

Elisan 5G-verkko on avautunut Hankoon. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli puolet suomalaisista. 

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Hankoon. Aluksi verkko palvelee Hangon keskustan alueella laajentuen myöhemmin muun muassa Gunnarsinrantaan, Kappelisatamaan ja Hangon kylälle.  

Hanko on suosittu kesäkaupunki, jonka väkiluku kasvaa merkittävästi kesäkuukausina. Tänä vuonna matkailijoita odotetaan vielä normaalia vuottakin enemmän, kun ulkomaan matkailu ei ole kovinkaan monen suunnitelmissa. 

– Hangossa mobiilidataa käytetään erityisesti kesäaikaan todella paljon, sillä kesäasukkaissa on paljon nuoria ja työikäisiä. Heillä on myös korkeat vaatimukset ja oletus, että verkon tulee toimia laadukkaasti missä tahansa. 5G:n avulla varmistamme, että kaikille asukkaille riittää kaistaa ja nopeutta, vaikka väkiluku moninkertaistuukin kesäkuukausina. Tämä on yksi 5G:n tärkeimmistä hyödyistä – verkko pystyy tarjoamaan suuria nopeuksia isoille ihmismäärille yhtä aikaa, Elisan aluejohtaja Sanna Sarpila kertoo. 

Hanko on jo 103. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon.

– Hienoa, että saamme 5G-verkon Hankoon näin kesän ja vilkkaan matkailusesongin kynnyksellä. Asukkaat ja etätyöläiset hyötyvät 5G-verkosta niin työn teossa kuin vapaa-aikana, toteaa Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell. 

– 5G-verkko mahdollistaa monelle yritykselle uudenlaisia tapoja organisoida toimintaa, kun huippunopeat yhteydet eivät enää vaadi piuhan päässä olemista. Tämä tulee olemaan myös tärkeä osa Hangon Exit koronasta -hanketta. Hangon Yrittäjien Nana Hyry iloitsee. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Hangon ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj