Elisa avasi 5G-verkon Heinolaan

Elisan 5G-verkko laajenee vauhdilla ja kattaa nyt myös Heinolan kaupungin koko keskustan lisäksi Heinolan kirkonkylän alueen.

Elisan 18. 5G-paikkakunta on Heinola. Verkko ylettyy aina Hoilosta Heinolan kirkonkylälle ja Kouvolan tien (46) yli, peittäen Heinolan keskustan ja ulottuen muun muassa Tommolan, Asemantauksen, Pyhättömän ja Kaakonlammen alueille. Verkko täydentää Elisan jo ennestään laajaa 5G-peittoa Etelä-Suomessa.

– 5G:n suosio on kasvanut nopeasti sitä mukaa kun verkko on laajentunut uusille paikkakunnille. Ihmiset ovat pystyneet kokemaan käytännössä sen, mitä supernopea mobiiliyhteys tarkoittaa. Myös 5G-päätelaitteet yleistyvät nopeasti. Kun vielä vuosi sitten 5G oli useimmalle tuntematon juttu, nyt se on monelle jo arkipäivää, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

5G-yhteyttä on mahdollista käyttää myös kodin kiinteän yhteyden tavoin. Elisan 5G Kotinetti on erinomainen vaihtoehto pientaloasujille, jotka eivät saa tai halua kotiinsa kuitu- tai kaapelimodeemiyhteyttä. Palvelu on tarjolla osassa Elisan 5G-paikkakunnista, Heinola niistä yhtenä.

– Nopean ja tehokkaan nettiyhteyden merkitys on korostunut viime aikoina entisestään, kun kodeissa työskennellään etänä, opiskellaan ja käytetään normaalia enemmän tietoliikennepalveluita. Hienoa, että saamme 5G:n heti ensimmäisessä vaiheessa palvelemaan keskustan lisäksi myös muissa kaupunginosissa asuvia heinolalaisia, Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen iloitsee.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Raumalle, Raisioon, Heinolaan ja Kuusamoon, 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj