Elisa avasi 5G-verkon Janakkalaan

Elisan 5G-verkko on avautunut Janakkalaan. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista.

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Janakkalaan, jossa verkkoa on rakennettu muun muassa Turenkiin Paturin, Heikkilän, Kekanahon, Moision ja Suokulman alueille. Kevään aikana verkko laajenee myös Tervakoskelle. Janakkalan lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Kanta-Hämeen alueella myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo yli 70.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. Myös viive on 5G-verkossa pienempi.

– Suomalaisten mobiilidatan käyttö on kasvanut yli 30 % edellisvuodesta, joka on huikea kasvu jo ennestään korkeisiin datamääriin. Nyt poikkeusaikana monessa kodissa on saatettu huomata, että vanha yhteys ei enää riitä palvelemaan koko perheen tarpeita, kun samaan aikaan osallistutaan videoneuvotteluun, käytetään viihdepalveluja ja pelataan verkkopelejä. 5G:n kanssa vastaavaa ongelmaa ei tule, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Myös kunnille 5G:n merkitys on suuri.

–Mobiiliteknologian entistä laajempi hyödyntäminen kuntalaisille tarjottavissa palveluissa on luonnollinen kehityssuunta, johon 5G antaa meille uusia näkökulmia. Modernit mobiilipalvelut edistävät myös palveluiden esteettömyyttä, joka on yksi kunnan tavoitteista, Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala sanoo.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella.

Janakkalan ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj