Elisa avasi 5G-verkon Kalajoelle

Elisan 5G-verkko on avautunut Kalajoelle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista. 

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Kalajoelle. Kalajoella verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan, Etelänkylän ja Untisenmäen alueille. Huhtikuun aikana verkko laajenee vielä Vetoniemenperän, Plassin ja Lepistönperän alueille. Kalajoen lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Pohjois-Pohjanmaan alueella myös Oulussa, Raahessa, Ylivieskassa ja Kuusamossa. Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo yli 80. Vastikään valmistuneen ajomittaustutkimuksen mukaan Elisan 5G-verkko on kattavin Suomessa*.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. Myös viive on 5G-verkossa pienempi.

– 5G:n yleistyminen on ollut Suomessa nopeaa ja 5G:n käyttö tulee ylittämään 4G:n käytön nopeasti. Tätä tukee paitsi verkon nopea laajentuminen, myös 5G-päätelaitteiden vikkelästi kasvanut valikoima. Asiakkaamme valitsevat jo useimmin 5G:tä tukevan mallin, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo. 

Kunnille 5G:n merkitys on suuri.

– Kalajoelle nopeat tietoliikenneyhteydet ovat erityisen tärkeitä kaupunkilaisten arjen sujuvuuden sekä yritystoiminnan kehittymisen näkökulmasta. 5G-verkon toteutus on loistava lisä ja täydennys valokuituverkolle ja muille tietoliikenneyhteyksillemme. Kalajoki on yksi alueemme elinvoimaisimmista paikkakunnista jossa myös etätyö kasvaa vauhdilla. Pohjoismaiden monipuolisimman ja ympärivuotisimman merellisen matkailukeskuksen kasvun mahdollistamisessa sujuvien yhteyksien merkitys tulee jatkossa korostumaan entisestään, Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari sanoo. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Kalajoen ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g/#tutkimus

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj