Elisa avasi 5G-verkon Kankaanpäähän

Elisan 5G-verkko on avautunut Kankaanpäähän. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista. 

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Kankaanpäähän. Kankaanpäässä verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan, Kirnukallion, Kärjen, Tapalan, Käpylän, Myllymäen ja Niinisalon varuskunnan alueille. Kankaanpään lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Satakunnan alueella Porissa ja Raumalla. Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo yli 80. Vastikään valmistuneen riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 5G-verkko on kattavin Suomessa*.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. Myös viive on 5G-verkossa pienempi.

 – Tällä hetkellä 5G tuo kuluttajille ja yrityksille ennen kaikkea nopeutta ja luotettavuutta päivittäiseen netin käyttöön. Samaan aikaan 5G on kovaa vauhtia mullistamassa mobiilipalveluiden maailman ja tapamme käyttää mobiiliteknologiaa. Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisut, teollisuuden ratkaisut, kuten laitteiden etäohjaus, IoT, pelaamisen ja viihtymisen palvelut sekä privaattiverkot ovat esimerkkejä osa-alueista, joihin 5G:n yleistymisellä tulee olemaan merkittävä vaikutus, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Kankaanpään ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g/#tutkimus.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj