Elisa avasi 5G-verkon Kiuruvedelle ja Leppävirralle

Elisan 5G-verkko on avattu Leppävirralle ja Kiuruvedelle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko palvelee jo 125:lla paikkakunnalla.  

Elisa on laajentanut 5G-verkon kattavuutta yhä useammille paikkakunnille Pohjois-Savon alueella. Kiuruvedellä Elisan 5G-verkko palvelee kunnan keskustassa ja Leppävirralla verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa Oravikosken alueella. Valtakunnallisesti jo yli 60 % suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella. 

5G-verkosta hyötyvät niin yritykset kuin kuluttajatkin. 

– Tulevaisuudessa digitalisaation merkitys yrityksille, organisaatioille, kunnille ja kuluttajille kasvaa, sillä yhä enemmän palveluita siirretään digiympäristöön. Tällä hetkellä 5G-palveluita kehitetään erityisesti yritysten tarpeisiin, mutta tulevaisuudessa myös kuluttajien mobiilipalvelut tulevat perustumaan 5G-teknologiaan, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Kiuruvedellä ollaan tyytyväisiä uuteen 5G-verkkoon.

– Kiuruveden kaupunki haluaa edistää korkeatasoisien tietoliikenneyhteyksien kehittämistä kaupungissa. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat kaupungille elinvoimatekijä. Elisan tarjoama 5G-verkko on hyvä lisä mobiilikäyttäjille taajamaan, parhaillaan Yhtylään ja tulevana kesänä Hovin alueelle rakentuvan kiinteän, symmetrisesti toimivan valokuituverkon lisäksi, Kiuruveden kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka sanoo. 

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, minkä ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj