Elisa avasi 5G-verkon Lohjalle

Elisan 5G-verkko Uudellamaalla laajenee Lohjalle. Lohjalla verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa kaupungin keskustan ja Keskilohjan alueen.

Elisan 5G-verkko jatkaa nopeaa laajenemistaan. Uudenmaan alueella verkko on avattu aiemmin jo yhdeksälle paikkakunnalle. Lohjalla verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustan, Keskilohjan, Metsolan ja Moision alueita. Lisäksi verkko yltää muun muassa Pitkäniemeen, Ojamoon ja Tynninharjuun.

– Luotettavammat ja nopeammat tietoliikenneyhteydet tuovat hyvää koko Lohjalle, niin asukkaille, kaupungille kuin alueen yrityksillekin. 5G luo myös uudenlaisia mahdollisuuksia Lohjan ympäristötavoitteiden toteuttamiselle, joista yhtenä merkittävimmistä on kasvihuonepäästöjen vähentäminen 80 %:lla vuoteen 2030 mennessä, Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula kertoo.

Lohja on järjestyksessään 35 paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon ja verkon alueella asuu jo reilusti yli miljoona suomalaista. 5G:n suosio on kasvanut nopeasti.

– Kuluttajille 5G tarkoittaa merkittävästi nykyistä nopeampia mobiiliyhteyksiä ja lyhyttä viivettä, joka hyödyttää erityisesti verkkopelaamisen ystäviä. Yrityksiä kiinnostaa nopeuden lisäksi erilaiset IoT-toteutukset ja privaattiverkkoratkaisut, joilla liiketoimintaa voidaan kehittää ja tehostaa, Elisan kuluttaja-asiakasyksikön liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen sanoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj