Elisa avasi 5G-verkon Naantaliin ja laajensi verkkoa Turussa

Naantaliin on avautunut Elisan 5G-verkko ja lisäksi Turkuun vuoden 2019 alussa avattua verkkoa on laajennettu merkittävästi.

Turun 5G-verkko oli avautuessaan vuoden 2019 alussa yksi Suomen ensimmäisistä. Avautuessaan Pohjoismaiden laajinta verkkoa on kasvatettu nyt entisestään ja verkkoa on vahvistettu muun muassa keskustan alueella. Lisäksi verkko palvelee nyt myös esimerkiksi Pihlajaniemen, Pikiniemen, Ylioppilaskylän, Varissuon, Jyrkkälän ja Huhkon alueilla.

– Turku on ollut paitsi verkon, myös 5G-palveluiden kehittämisen näkökulmasta yksi veturialueista Suomessa. Olemme toteuttaneet useita erilaisia 5G-kokeiluja, viimeisimpänä 5G:n hyödyntäminen virtuaaliopetuksen tukena, kertoo Rami Savila, Turun strategia- ja kehittämisjohtaja.

– Turku on näyttänyt osaltaan esimerkkiä myös muille kaupungeille ja osoittanut, että uuden teknologian käyttöönottoa kannattaa lähteä miettimään mahdollisimman avoimin mielin ja osallistaa laajasti eri tahoja suunnitteluun, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen jatkaa.

5G-verkko avautui Naantaliin

Samaan aikaan Turun laajennuksen kanssa Elisa on rakentanut 5G-verkkoa Naantaliin. Naantali on jo 57. paikkakunta, jossa suomalaisilla on käytössään Elisan 5G-verkko. Varsinais-Suomen alueella Elisa on rakentanut uuden mobiilisukupolven verkkoa Naantalin ja Turun lisäksi Raisioon, Kaarinaan ja Saloon. Naantalissa verkkoa on rakennettu alkuvaiheessa kaupungin keskustan sekä muun muassa Kultarannan, Väinölän, Maijamäen, Nuhjalan ja Murikan alueille.

Kokonaisuudessaan Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj