Elisa avasi 5G-verkon Nurmekseen – verkko jo lähes 140 paikkakunnalla Suomessa

Elisan 5G-verkko on laajentunut Pohjois-Karjalassa Nurmekseen. Nurmeksessa 5G-verkko on ensimmäisenä tarjolla keskustan, Porokylän, ja Pitkämäen alueilla. Lähiviikkoina verkko laajenee myös Hyvärilään ja Laamilaan.

Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 139 paikkakunnalla ja on riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan Suomen kattavin*. Verkon alueella asuu jo yli 70 % suomalaisista.

– Nopea 5G-yhteys on ollut suosittu valinta kodin tietoliikenneyhteydeksi, sillä siitä riittää nopeutta koko perheen tarpeisiin. Kuluttajille 5G:n suurin hyöty onkin nimenomaan nopeus ja verkon ruuhkattomuus, kun samaan aikaan kotona pyörivät suoratoistopalvelut, videopalaverit ja videopelit. Samalla 5G tarjoaa myös yhä useammalle yritykselle mahdollisuuden kehittää yritystoimintaansa, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

5G:n nähdään tuovan mahdollisuuksia kaupungin asukkaille ja teollisuudelle.

– Kolmen ison matkailukeskuksen keskellä sijaitseva Nurmes on hyvä yhteistyökumppani naapurikunnille ja valtiolle. Samalla olemme työpaikkaomavarainen ja siten turvallinen investointikohde. 5G tarjoaa kaupunkilaisille nopean ja arkea sujuvoittavan yhteyden. Pitkämäen teollisuusalueella 5G tuo yrityksille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa uuden teknologian avulla, sanoo Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g  

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj