Elisa avasi 5G-verkon Petäjävedelle, Pornaisiin ja Hattulaan

Elisan 5G-verkon saatavuutta on laajennettu Keski-Suomen, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen maakunnissa – 5G-verkko on nyt avattu Petäjävedelle, Pornaisiin ja Hattulaan.

Keski-Suomessa Elisan 5G-verkon saatavuutta on laajennettu Petäjävedelle. Ensimmäisessä vaiheessa verkko on avattu keskustan alueella.

Uudellamaalla uusi 5G-verkko on avattu Pornaisten keskustaan.

Kanta-Hämeessä verkko on avattu Hattulan keskustan, Lepistön, Parkunhaan ja Kalliolanmäen alueille.

Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 135:lla paikkakunnalla ja on riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan Suomen kattavin*. Verkon alueella asuu jo yli 60 % suomalaisista.

– Selvä enemmistö suomalaisista asuu jo 5G-verkon alueella. Nykyisellä kehityksellä olemme parin vuoden sisällä tilanteessa, jossa suomalaiset käyttävät 5G-verkkoa enemmän kuin 4G-verkkoa. Markkinoille tulevat uudet päätelaitteet ovat jo miltei poikkeuksetta 5G-malleja, ja yhä harvempi uuden laitteen ostaja valitsee enää 4G-versiota itselleen, kertoo Elisan aluejohtaja Juha Peltomäki.

5G-verkko monipuolistaa kuntien tietoliikenneyhteyksien tarjontaa.

– Petäjäveden kuntastrategiassa korostetaan hyviä logistisia ja tietoteknisiä yhteyksiä, jotka luovat asumisen, elämisen ja yrittämisen perustan. Näiden molempien yhteyksien toteutuminen edellyttää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Petäjäveden kunta on mielellään mukana edistämässä 5G-yhteyksien kehitystä yhdessä Elisan kanssa. Kunnan näkökulmasta on olennaista, että laadukkaita tietoliikenneyhteyksiä on jatkossa tarjolla niin kiinteänä laajakaistana kuin mobiiliverkon kautta, toteaa Petäjäveden kunnanjohtaja Mikko Latvala.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g  

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj