Elisa avasi 5G-verkon Siilinjärvelle

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Siilinjärvelle, jossa verkko yltää alkuvaiheessa muun muassa keskustan ja Harjamäen alueille. Kyseessä on jo 32. Elisan 5G-paikkakunta.

Siilinjärvi on Kuopion ja Iisalmen jälkeen kolmas paikkakunta Pohjois-Savossa, jossa toimii uusimman mobiiliteknologian verkko. Siilinjärvellä verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa keskustan, Kirkonmäen, Simonsalon, Päivärinteen, Harjamäen ja Mäntymäen alueita.

Siilinjärvellä uutinen uudesta verkosta otettiin vastaan tyytyväisenä. 5G-teknologia sopii erinomaisesti yhteen kunnan etätyöskentelyyn liittyvän kunniahimoisen tavoitteen kanssa.

– Meillä on tavoitteena olla tulevaisuudessa johtava etätyön kehittäjäkunta Suomessa. Se vaatii panostuksia paitsi prosesseihin, mutta myös teknologiaan. Uskon, että 5G myös parantaa alueemme yritysten toimintaedellytyksiä ja tuo uudenlaista kilpailuetua. Syksyn aikana valittavan uuden digijohtajan ensimmäisiä tehtäviä on arvioida, miten parhaiten hyödynnämme 5G:n mahdollisuuksia nyt ja jatkossa, Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen arvioi.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo reilusti yli miljoona suomalaista.

– 1,5 vuoden aikana olemme tuoneet 5G-verkon jo yli 30 paikkakunnalle Suomessa. Siilinjärvi on hyvä esimerkki kunnasta, joka haluaa olla aktiivisesti mukana varmistamassa, että uusi teknologia saadaan kuntalaisten ja alueen yritysten hyötykäyttöön konkreettisella tavalla, Elisan Itä-Suomen alueen aluejohtaja Ari Punkkinen iloitsee.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla.

Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj