Elisa avasi nopean 5G-verkon ensimmäisenä usealle itäisimmän Suomen paikkakunnalle

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Etelä- ja Pohjois-Karjalassa sekä Kymenlaakson alueella. Aiempaa kyvykkäämmät mobiiliyhteydet ovat nyt yhä useamman suomalaisen saatavilla Haminassa, Ilomantsissa, Imatralla, Kiteellä, Lieksassa, Polvijärvellä ja Virolahdella. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko kattaa yli 75 % suomalaisten asuinpaikoista 173 paikkakunnalla.

Elisa on tuonut nopean ja kapasiteetiltaan ylivertaisen 5G-verkon saataville useille itärajan läheisyydessä sijaitseville paikkakunnille. Verkon laajenemisen mahdollistaa 2,6 gigahertsin taajuusalue, jolla nopeaa 5G-verkkoa on pystytty rakentamaan myös aivan itäisimpään Suomeen.

– Viimeisen vuoden aikana olemme pystyneet rakentamaan 5G-verkkoa entistä laajemmalle alueelle itäisimmässä Suomessa. Tämä on hieno uutinen alueen asukkaille, sillä nykyään jo lähes kaikki uutena myytävistä puhelimista ovat 5G-malleja. Aivan itärajan läheisyydessä sijaitsevilla paikkakunnilla 5G-verkon saatavuus paranee vaiheittain, ja jo nyt se hyödyttää useita asiakkaitamme. Verkon huippunopeudet ovat alueella erittäin hyviä, Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki iloitsee.

Tarkat 5G-verkon kuuluvuusalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartasta osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Elisan 5G-verkko palvelee jo laajalti Pohjois- ja Etelä-Karjalassa: esimerkiksi Pohjois-Karjalan asukkaista noin kaksi kolmasosaa asuu Elisan 5G-verkon alueella.

5G-verkon myötä myös itäisimmässä Suomessa päästään nauttimaan entistä nopeammista ja luotettavammista mobiiliyhteyksistä.

– Alueen asukkaille tämä mahdollistaa 5G:n ominaisuuksien, eli suurempien nopeuksien ja kapasiteetin, hyödyntämisen. Tämä on erinomainen tieto myös alueen yrityksille, jotka pystyvät nyt hyödyntämään uutta mobiiliteknologiaa toimintansa digitalisoinnissa ja uusien palveluiden kehittämisessä, Rajamäki kertoo.

Lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi