Elisa ensimmäinen teleoperaattori maailmassa, joka sai kuuden tähden kansainvälisen EFQM-laatusertifikaatin

Elisan määrätietoinen työ laadun ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi palkittiin EFQM Global Award -arvioinnissa merkittävällä kuuden tähden sertifikaatilla, jonka Elisa sai ensimmäisenä teleoperaattorina maailmassa. Arviointiryhmä huomioi perusteluissaan erityisesti Elisan tuloksellisuuden sekä ainutlaatuisen oppimisen kulttuurin.

Asiakaskokemus ja laadun parantaminen ovat Elisan strategian ytimessä. Elisalla on tehty systemaattista laatutyötä läpi yrityksen historian ja yli kymmenen vuoden ajan kehitetty toimintaa yhä kokonaisvaltaisemmin kohti erinomaisuutta. Kaksi vuotta sitten Elisan laatutekeminen palkittiin Suomen laatupalkinnolla ja viiden tähden sertifikaatilla. Elisalaisten vahva tekeminen on jatkunut ja nyt yritys saavutti kansainvälisessä EFQM Global Award -arvioinnissa merkittävät kuusi tähteä – ensimmäisenä teleoperaattorina maailmassa. Nyt palkituista Elisa on myös ainoa suomalainen yritys.

EFQM-tunnustuksen jakaa globaali EFQM-järjestö, European Foundation for Quality Management, ja arvioinnin tekee ulkopuolinen asiantuntijaryhmä. EFQM-malli on maailmanlaajuisesti tunnustettu viitekehys, missä arvioidaan laajasti organisaation eri toimintojen vuorovaikutussuhdetta yrityksen strategian, toteutuksen ja tulosten välillä. Arviointiin osallistuu yrityksiä eri maista ja useilta toimialoilta.

Saavutettu kuuden tähden sertifikaatti kertoo Elisan pitkäjännitteisestä työstä laadun parantamisessa. Arvioinnin perusteluissa kiitetään erityisesti Elisan tuloksellisuutta sekä ainutlaatuista arvoihin ja ydinkyvykkyyksiin perustuvaa oppimisen kulttuuria. Oppiminen onkin keskiössä Elisan laatutyössä, jonka tavoitteena on kyky tulla jatkuvasti paremmaksi asioissa, joita asiakkaat arvostavat.

– Me elisalaiset olemme onnistuneet tekemään valintoja siinä, miten luomme arvoa asiakkaille sekä muille sidosryhmille ja tätä kautta olemme luoneet arvoa myös omistajille. Laadun rakentaminen on pitkäjänteistä työtä ja jatkuvaa oppimista. Sitä, että teemme asioita jatkuvasti vähän paremmin, ja opimme myös virheistä, kertoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

– Kiitos saaduista tunnustuksista kuuluu kaikille elisalaisille, sillä yhteinen oppimisen ja kehittämisen halu on siivittänyt meidät onnistumisiin. Matkamme laadun parantajana jatkuu ja rakennamme näin missiomme mukaisesti digitalisaatiolla kestävää tulevaisuutta, Mattila jatkaa.

Tietoa EFQM-arvioinnista: https://www.efqm.org/efqm-model
EFQM Global Award -palkitut 2021: https://www.efqm.org/news/726-global-award-winners-2021

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj