Elisa hiilineutraaliksi vuonna 2020

Elisa on julkaissut tänään uudet ilmastotavoitteensa ja sitoutunut hiilineutraaliuuteen jo vuoden 2020 aikana. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö on  uusiutuvaa. Loput päästöt, mm. henkilöstön työmatkat ja liikkuminen sekä verkon varavoima, kompensoidaan (yhteensä noin 11 % päästöistä). Elisa on ensimmäinen hiilineutraali pohjoismainen operaattori.

Elisa oli yksi ensimmäisistä suomalaisyrityksistä, jonka tavoitteet on tehty Science Based Target -aloitteen vaatimusten mukaisesti ja niiden on vahvistettu olevan linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa. Elisa on myös yksi johtavista yrityksistä, jolla on kunnianhimoiset, 1,5 asteen lämpenemisrajan mukaiset tavoitteet.

Uutena tavoitteena Elisa on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliuutta jo vuoden 2020 aikana toteuttamalla sekä energianvähennystoimenpiteitä että hankkimalla päästökompensaatioita Gold Standard -sertifioidun puhtaampien keittimien -projektin kautta.

– Ilmastonmuutos vaatii nyt myös yrityksiltä tehokkaita toimenpiteitä ja haluamme osaltamme vauhdittaa hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamista. Omien energiatehokkuustoimenpiteidemme lisäksi voimme sertifioiduilla päästökompensaatioilla vaikuttaa muutokseen juuri nyt. Päästöjen vähentäminen on ollut osa strategiamme toteutusta jo yli 10 vuoden ajan. Tämä on yksi askel matkalla, jonka tavoitteena on koko energiankulutuksemme muuttaminen hiilineutraaliksi, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisan hiilijalanjälki (scope 1 ja 2) on pienentynyt vuodesta 2016 yli 60 prosenttia. Toimenpiteitä ovat mm. uusiutuvan sähkön käyttö, verkon optimointi ja energiatehokkaammat uudet teknologiat sekä konesalien hukkalämmön hyödyntäminen kaukolämpöverkossa. Elisa on joustavan työn pioneeri Suomessa. Elisa Ideal Work -toimintamalli sekä paikkariippumattomat työskentelymahdollisuudet ovat vähentäneet merkittävästi henkilöstön matkustamista ja päästöjä.

Hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi mobiiliteknologoiden hyödyntämisellä ilmastokädenjälki voi olla positiivisilta vaikutuksiltaan jopa kymmenkertainen* ja Elisan digitalisaatiota hyödyntävät palvelut, kuten virtuaalineuvottelut, vähentävät asiakkaiden toiminnan ilmastokuormitusta. Asiakkaille tarjotaan myös laitteiden tehokasta kierrätystä ja korjauspalvelua, sekä uusia, ympäristöystävällisiä laitevaihtoehtoja.

*) GSMA: The Enablement Effect report

Lisätietoja Elisan ilmastotyöstä ja hiilineutraalius 2020 -tavoitteesta https://corporate.elisa.fi/vastuullisuus/ymparistovastuu/ilmastotavoitteet/

Elisan seitsemäs varmennettu ja Global Reporting Initiative -standardien core-vaatimusten mukaisesti laadittu vastuullisuusraportti julkaistiin tänään osana Elisan vuosikertomusta. Elisan on vahvasti sitoutunut missioon Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Vuosittainen raportti kertoo määrätietoisesta vastuullisuustyöstä niin taloudellisen, sosiaalisen, ympäristön kuin erityisesti Elisalle olennaisen digitaalisen vastuun osa-alueilla. www.elisa.fi/vuosikertomus

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj