Elisa ja Alma Media laajentavat yhteistyötään Google Cloudin pilvipalveluilla

Alma Media laajentaa Google Cloud -pilvipalveluiden hyödyntämistä yhteistyössä Elisan kanssa.

Alma Media jatkaa julkipilvipalveluiden käytön laajentamista, ja on valinnut Google Cloudin keskeiseksi data- ja analytiikka-alustakseen sekä tulevaksi SAP-alustakseen. Google Cloudin käyttöominaisuudet tarjoavat Alma Medialle entistä enemmän ketteryyttä ja laajuutta, mikä on tärkeää yhtiön kasvustrategialle.

Sen lisäksi, että Elisa ja Alma Media ovat molemmat Suomesta, yhtiöitä yhdistää pitkä yhteistyö. Elisa tuottaa jo entuudestaan erilaisia ICT-palveluja Alma Medialle, ja Google Cloud on luonnollinen jatkumo yhteistyön laajentamiselle.

”Alma Medialla ja Elisalla on jo laaja, pitkäaikainen yhteistyö IT- ja tietoliikennepalveluissa. Elisan valinta myös pilvipalvelutoimittajaksemme on luonnollinen jatke kumppanuudellemme, ja se tuo synergiaa palvelujen jatkokehitykseen ja ylläpitoon”, sanoo Santtu Elsinen, Alma Median Chief Digital Officer.

”Elisan pilvipalveluiden portfolio jakautuu asiantuntijapalveluihin, jatkuviin palveluihin sekä kumppaniohjelmiin. Pyrimme voimakkaaseen kasvuun julkisissa pilvipalveluissa, ja tämä sopimus on merkittävä virstanpylväs matkallamme, sillä se laajentaa kykyämme tarjota laaja valikoima ICT-palveluja monenlaisiin tarpeisiin. Elisa on jo pitkään ollut Alma Median ICT-palvelujen tuottaja. Kolmen osapuolen välinen tiivis yhteistyö ja vuoropuhelu ovat tämän kumppanuuden ytimessä”, kertoo Anna-Mari Ylihurula, johtaja Elisan Yritysasiakkaista.

Alma Medialle muita kriteerejä olivat asiakasdatan sijainti Suomessa, kestävän kehityksen tukeminen sekä paikalliset vaikutukset työllisyyteen. Elisa saavutti hiilineutraaliuden ensimmäisenä pohjoismaisena teleoperaattorina vuonna 2020, ja käyttää uusiutuvaa sähköä, optimoi verkkoaan, sekä hyödyntää konesalien hukkalämmön kaukolämpöverkossa. Lisäksi Elisa tavoittelee oman toimintansa päästöjen vähentämistä 50% vuoden 2016 tasosta, vuoteen 2025 mennessä. Google Cloud on tehnyt merkittäviä investointeja datakeskukseensa Haminassa, ja palvelinkeskuksen paikalliset työllisyysvaikutukset ovat olleet huomattavat. Tämän lisäksi Googlen Haminan palvelinkeskus on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä – se on jo nyt 100-prosenttisesti hiilineutraali, ja tavoittelee olemaan täysin hiilivapaa vuoteen 2030 mennessä.

”Google Cloudin hyödyntäminen keskeisenä SAP-, data- ja analytiikka-alustana antaa Alma Medialle mahdollisuuden vastata jatkuvasti muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin”, sanoo Annika Nevaste, Google Cloudin myyntijohtaja Pohjoismaissa. ”Asiakkaamme kääntyvät puoleemme yhä enemmän siirtääkseen kriittisimpiä toimintoja pilveen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan tulevaisuuden tarpeet täyttävän pilvialustan asiakkaidemme kriittisille toiminnoille sekä tekemään saumattomasti yhteistyötä strategisten liikekumppaneidemme kanssa.”

Siirtyminen pilvialustalle tapahtuu vaiheittain, ja ensimmäiset vaiheet ovat jo valmiit. Alma Median SAP -migraatio tapahtuu erillisenä kokonaisuutena. Alma Media, Elisa ja Google Cloud tekevät tiivistä yhteistyötä onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi.

Google Cloud nopeuttaa organisaatioiden kykyä muuttaa liiketoimintaansa digitaalisesti tulevaisuuden infrastruktuurin, pilvialustan, toimialakohtaisten ratkaisujen sekä asiantuntemuksen avulla. Google Cloud tarjoaa yritystason pilvipalveluratkaisuja, jotka hyödyntävät Googlen huipputeknologiaa auttaakseen yrityksiä toimimaan tehokkaammin ja sopeutumaan muuttuviin liiketoiminnan tarpeisiin.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj