Elisa ja HUS etsivät kestäviä ratkaisuita terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen startupien kanssa

Elisa ja Helsingin yliopistollinen sairaala HUS lähtevät ratkomaan kestävän tulevaisuuden haasteita yhdessä startupien kanssa. Uusi Sustainable Future Accelerator kokoaa yhteen kymmenen startupia, jotka kehittävät palveluita kestävän kehityksen eri osa-alueille yhdessä Elisan ja HUSin asiantuntijoiden sekä uusimman teknologian avulla.

Sustainable Future Accelerator -ohjelma avataan kansainvälisenä ja täysin virtuaalisena toteutuksena. Kehityskohteita ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: startupien ratkaisut keskittyvät muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin, koulutukseen, teollisuuteen ja innovaatioihin, suvaitsevaisten yhteiskuntien rakentamiseen sekä ilmastonmuutoksen hillintään.

Ratkaisuja etsitään viimeisintä teknologiaa, kuten Elisan kattavaa 5G-verkkoa, esineiden internetiä sekä tekoälyä hyödyntäen. Startupien tukena on Elisan asiantuntijoiden vahva ymmärrys mobiili- ja IT-palveluiden tuottamisesta, asiakkaiden tarpeista ja tuloksekkaasta yhteistyöstä startupien kanssa.

– Varsinkin nyt kun maailma taistelee pandemiaa vastaan, on tärkeää että kannamme vastuuta yhdessä ja etsimme uusia tapoja tilanteeseen sopeutumiseksi. Missiomme on rakentaa digitalisaatiolla kestävää tulevaisuutta, ja yhteistyö HUSin kanssa on hieno tapa toteuttaa tätä. Yhdessä kyvykkäimpien startupien kanssa meillä on mahdollisuus kehittää suomalaiselle yhteiskunnalle merkittäviä ratkaisuita, sanoo Elisan johtaja Anna-Mari Ylihurula.

Elisalla on mittava kokemus uusien palveluiden kehittämisestä startupien kanssa. Viimeaikaisiin palvelukokeiluihin lukeutuu ikäihmisten vieminen joenrantakävelylle VR-lasien ja 5G-yhteyden avulla. Yhteistyökumppanina toimi tällöin 360-Mediatalo. Grundiumin kanssa Elisa jatkokehitti etälääketieteen mahdollisuuksia 5G-yhteyden ja mobiilin mikroskoopin avulla.

– Valitsemme yhteensä kymmenen startupia luomaan uusia palveluita Elisan ja HUSin kanssa, kummankin organisaation luja asiantuntijuus tukenaan.  Terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvien ratkaisujen lisäksi olemme erittäin kiinnostuneita opetusta ja tutkimusta sekä terveydenhuollon resurssitehokkuutta palvelevista ratkaisuista, kertoo HUSin teknologiapäällikkö Pekka Kahri.

Sustainable Future Accelerator -ohjelma on käynnissä 5 kuukautta, jonka aikana Elisa tukee startupeja ratkaisujen pilotoinnissa ja skaalaamisessa. HUS järjestää lisäksi ohjelmaan valittaville startupeille Findery® -tapahtuman, jossa yritykset pääsevät suoraan vuorovaikutukseen terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Hakemuksia ohjelmaan voi lähettää nettisivujen kautta.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. Yliopistollisena sairaalana toimintaamme kuuluu myös koulutus, tutkimus ja hoitomenetelmiemme jatkuva kehittäminen.