Elisa ja Nokia jatkavat vahvaa ja laajaa yhteistyötään 5G-verkossa

Elisa ja Nokia ovat sopineet jatkavansa vahvaa ja laajaa yhteistyötään 5G-radioverkkoteknologian saralla. Elisa on käyttänyt Nokian teknologiaa 5G-verkkojensa rakentamisessa alusta lähtien ja nyt kumppanuus vahvistuu edelleen.

Elisa ja Nokia ovat julkistaneet uuden sopimuksen, jonka myötä Nokia ja Elisa jatkavat laajaa yhteistyötään Elisan 5G-radioverkkoteknologian alueella. Elisa on rakentanut kattavaa 5G-verkkoaan yhdessä Nokian kanssa jo vuodesta 2019, jolloin kaupalliset 5G-taajuudet tulivat käyttöön. Tätä ennen yritykset testasivat usean vuoden ajan 5G-teknologian mahdollisuuksia yhdessä, usein ensimmäisenä Suomessa ja jopa maailmassa.

Nyt solmitun sopimuksen myötä Nokian toimittaa Elisalle 5G-radioverkkoteknologiaa, kuten tukiasemia sekä muun muassa massiivisen laitteiden internetin (IoT) ja erittäin lyhyen viiveen (URLLC) ratkaisuja. Nokian tukiasemateknologia mahdollistaa sekä 5G- että 4G-palveluiden tuottamisen samoilla radiolaitteilla, mikä helpottaa asiakkaiden siirtymistä uuden sukupolven 5G-teknologiaan. Elisa valmistautuu 3G-verkon sulkemiseen vuoden 2023 loppuun mennessä ja painopisteen siirtymiseen vahvemmin 4G- ja 5G-verkkojen ylläpitoon ja rakentamiseen.

– Jatkamme edelläkävijänä 5G:n mahdollisuuksien tarjoamista asiakkaillemme Suomessa, joka on yksi maailman johtavista mobiilimarkkinoista. Olen erittäin iloinen siitä, että Nokia on mukana vahvistamassa kyvykkyyksiämme tässä tehtävässä. Asiakkaidemme tarpeet ovat moninaisia, ja me haluamme tarjota heille huippulaatuista asiakaskokemaa sekä jatkuvasti kehittyviä palveluita. Nokian pitkä kokemus mobiiliteknologiasta tekee heistä vahvan kumppanin, jonka kanssa pystymme luomaan uusia 5G-ratkaisuja niin kuluttajille kuin yrityksillekin, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo.

Elisan tavoite on olla hiilineutraali vuoden 2020 loppuun mennessä ja yrityksen vastuullisuustavoitteet on asetettu korkealle. Vuonna 2019 Elisa ja Nokia lanseerasivat maailman ensimmäisen nestejäähdytteisen 4G-tukiaseman ja 2020 syksyllä vuorossa oli vastaava tukiasema 5G-versiona – sekin ensimmäisenä maailmassa.

– Olemme iloisia, että pitkä yhteinen tarinamme Elisan kanssa saa jatkoa ja laajenee 5G-aikakauteen. Yhdessä olemme olleet edelläkävijöitä monessa asiassa, nestejäähdytteinen 5G-tukiasema tästä hyvänä esimerkkinä. Se on samalla osoitus sekä Elisan että Nokian sitoutumisesta kestävien, huippuluokan teknologisten ratkaisujen löytämiseksi. Odotan innolla tiiviin yhteistyömme jatkumista ja olen iloinen, että voimme tukea Elisaa heidän digitalisaatiotavoitteissaan sekä uusien palveluiden kehittämisessä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoo.

Elisan 5G-verkko palvelee suomalaisia jo 45 paikkakunnalla. Verkon alueella asuu yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj