Elisa ja TenForce parantavat operatiivista älykkyyttä tuotannon laadun ja riskien hallinnassa

Elisa on tehnyt strategisen sijoituksen hankkimalla enemmistöosuuden TenForce -yhtiöstä, joka on belgialainen tuotannon laadun (EHSQ) ja operatiivisten riskien hallintaohjelmistojen toimittaja. TenForce jatkaa itsenäisenä yrityksenä ja tulee samalla osaksi Elisa IndustrIQ -liiketoiminta-aluetta. Kumppanuus auttaa TenForcea vauhdittamaan sen omaa kasvua ja kehityssuunnitelmia, kun se pääsee hyödyntämään tekoälyä ja koneoppimista laajemmin sekä toimimaan osana Elisa IndustrIQin valmistavaan teollisuuteen keskittyvien ohjelmistoyritysten maailmanlaajuista verkostoa.

TenForcen prosessiteollisuudelle tarjoama ohjelmisto auttaa yrityksiä parantamaan suorituskykyä ympäristön, terveyden, turvallisuuden ja laadunhallinnan (EHSQ) osalta. Se kehittää ohjelmistoratkaisuja myös julkisen palvelun yrityksille sekä yhteistyöhön valtionhallinnon kanssa. TenForcella on vahva kokemus liiketoimintaprosessien digitalisoinnista sekä osaamista semanttisen tekniikan, koneoppimisen ja massadatan hyödyntämisessä.

”Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa TenForcen tervetulleeksi osaksi Elisa IndustrIQ -kokonaisuutta. Yhdessä teemme älykkään teollisen valmistuksen mahdolliseksi auttamalla yrityksiä muuttamaan ja optimoimaan koko toimitusketjunsa toimintaa. TenForcen tuote ja taidot täydentävät osaamistamme, erityisesti prosessiteollisuuden ja sen kriittisten ominaisuuksien syvällisellä ymmärryksellä. Samalla asiakaskuntamme laajenee. Elisa on sitoutunut auttamaan TenForcea kasvun nopeuttamisessa tehostamalla uusien ominaisuuksien kehittämistä esimerkiksi tekoälyn ja koneoppimisen aloilla sekä avaamalla ristiinmyyntimahdollisuuksia maailmanlaajuisesti kasvavan asiakaskuntamme piirissä”, sanoo Lasse Nordlund, Elisa IndustrIQin johtaja.

TenForce jatkaa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä nykyisten johtajiensa johdolla, ja yhtiön asiakkaat hyötyvät Elisa IndustrIQin kyvykkyyksistä tekoälyn ja koneoppimisen kehittämisessä sekä laajemmasta, modulaarisella tavalla tuotannon ja toimitusketjun kehittämiseen suunnitellusta portfoliosta.

”TenForcessa olemme aina asettaneet itsellemme kunnianhimoisia tavoitteita, ja viime vuosina olemme kasvaneet menestyksekkäästi. Kun etsimme pitkäaikaista kumppania auttamaan meitä kehittymään toiminnassamme seuraavalle tasolle, päätimme valita Elisan, koska sen sijoitus antaa työntekijöillemme, tuotteellemme ja asiakkaillemme mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä kohti yhteistä päämäärää älykkään teollisen valmistuksen toteuttamisessa. Osana Elisa IndustrIQin muodostamaa kokonaisuutta meillä on mahdollisuus jakaa teknologista asiantuntemustamme sekä saada tukea maailmanlaajuisesti laajemmalta asiakaskunnalta”, sanoo Jan Van den Nieuwenhof, TenForcen toimitusjohtaja.

TenForceen tehdyn investoinnin sekä Elisa IndustrQIin teollisuusohjelmistojen kehittämisen ohella Elisa jatkaa myös laajemman kansainvälisten digitaalisten palvelujen kasvustrategiansa toteuttamista.

Elisa IndustrIQ on brändinä verraten uusi. Se edustaa Elisan kansainvälistä teollisuusohjelmistoliiketoimintaa, joka on syntynyt Elisan alkuperäisten älytehdaskyvykkyyksien ja viimeaikaisten yritysostojen ympärille. Elisa IndustrIQin tavoitteena on mahdollistaa älykäs teollinen valmistus ja toimitusketjun toiminnallisuus, alkaen kysynnän ennustamisesta tuotannon toteuttamiseen. Tämän saavuttamiseksi Elisa IndustrIQ tarjoaa tekoälyä hyödyntäviä ohjelmistoratkaisuja, jotka auttavat monimutkaisten volyymituotteiden valmistajia muuttamaan toimintaansa tuottamalla uusia näkemyksiä ja tietämystä suorituskyvyn parantamiseksi ja toimitusketjun optimoimiseksi. Elisa IndustrIQin älykäs datankäsittelyalusta yhdistää eri koneet, sovellukset tai tietolähteet, ja yhtenäistää niistä saadut tiedot tarvittaessa myös yritysten väliseen käyttöön. Se muuntaa datan merkitykselliseksi tiedoksi, tulosennusteiksi ja suosituksiksi – reaaliajassa ja tarvittavassa mittakaavassa. Lisätietoja on osoitteessa www.elisaindustriq.com/about

TenForce on dynaaminen yritys, joka keskittyy operatiivisten riskien, EHSQ:n sekä hajautetun infrastruktuurin hallintaan. Käytämme nykyaikaisia ​​tekniikoita, kuten koneoppimista, tekoälyä ja esineiden Internetiä, parantaaksemme asiakkaiden toiminnan älykkyyttä ja tehokkuutta kymmenkertaisesti (kuten nimestämme käy ilmi). Belgiasta – Euroopan sydämestä – käsin palvelemme asiakkaita ympäri maailmaa yli 75 henkilön voimin. Tutustu meihin: tenforce.com

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisa