Elisa laajensi 5G-verkkoaan Joensuussa

Alkuvuodesta 2020 avattu 5G-verkko Joensuussa laajeni merkittävästi kesän aikana. Verkkoa on rakennettu lisää laajalla alueella Raatekankaan ja Niinivaaran välillä.

Elisan 5G-verkko Joensuussa kattaa nyt kaupungin keskustan entistä paremmin sekä lisäksi muun muassa Mutalan, Rantakylän, Karsikon, Sirkkalan ja Penttilän kaupunginosia.

Verkko on Joensuussa laajentunut useille pientaloalueilla, jonne 5G:n voi hankkia myös kodin yhteydeksi. Tämä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun kiinteän yhteyden hankkiminen ei ole mahdollista tai 4G-yhteys ei riitä palvelemaan koko perheen tarpeita.

– Moni saattoi kevään aikana huomata, ettei kodin yhteyden nopeus enää riitä kun kaikki perheenjäsenet käyttävät sitä yhtä aikaa. 5G tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeamman mobiiliyhteyden, josta riittää kaistaa varmasti koko perheelle, Elisa Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti ympäri maata. Uusia 5G-paikkakuntia on avattu jopa useampi viikossa ja kokonaisuudessaan paikkakuntia on jo 39. Kasvanut 5G-verkko antaa myös yrityksille ja organisaatioille laajempia mahdollisuuksia uuden teknologian suhteen.

– Erilaiset privaattiverkkoratkaisut ja IoT:n laajempi hyödyntäminen kiinnostavat erityisesti. Lisäksi muun muassa korkealaatuisen, käytännössä silmäntarkan 8K-kuvan hyödyntäminen ja välittäminen 5G:n välityksellä on herättänyt mielenkiintoa. Tätä kokeillaan parasta aikaa kahdessa eri kaupungissa yhtenä etäopetuksen muotona, Punkkinen kuvailee.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj