Elisa laajensi 5G-verkkoaan Tampereelle – avasi 5G:n myös Ylöjärvelle ja Nokialle

Elisa on vahvistanut 5G-verkkoaan Pirkanmaan alueella laajentamalla merkittävästi Tampereen 5G-verkkoa sekä avaamalla 5G:n Ylöjärvelle ja Nokialle.

Elisa avasi Tampereelle maailman ensimmäisen 5G-verkon jo vuonna 2018. Kaupalliseen käyttöön verkko siirtyi vuoden 2019 alussa kun 5G-taajuudet tulivat käyttöön. Nyt maailman ensimmäistä 5G-verkkoa on laajennettu merkittävästi. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu yli 30 % väestöstä, eli reilusti yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

5G on jo monen suomalaisen arjessa, ja myös Tampere on lähtenyt vauhdilla 5G-kehitykseen mukaan.

–5G tuo erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia digitalisaation eri osa-alueiden kehittämiseen ja kokemuksemme uudesta teknologiasta ovat hyvin positiivisia. Tampereella on lähdetty ennakkoluulottomasti testaamaan 5G:tä eri tavoin, tutkimme esimerkiksi sen hyödyntämismahdollisuuksia tulevassa raitiovaunuliikenteessä. Kaupunkilaisten palveluissa 5G tulee varmasti näyttelemään suurta roolia tulevaisuudessa, esimerkiksi terveydenhuollossa, Tampereen kaupungin Elinvoima ja kilpailukyky -palvelualueen johtaja Teppo Rantanen uskoo.

Tampereella verkkoa on laajennettu muun muassa Messukylän ympäristöön, Atalaan ja Kissanmaalle, ulottuen myös Tampereen yliopistollisen sairaalan kampusalueelle. Lisäksi verkko palvelee nyt myös Hatanpään ja Peltolammin alueilla.

Ylöjärvelle ja Nokialle avautui Elisan 5G

Tampereen laajennuksen kanssa samaan aikaan Elisa on rakentanut uutta 5G-verkkoa Ylöjärvelle ja Nokialle. Ylöjärvellä verkko palvelee ensimmäisessä vaiheessa kunnan keskustassa sekä muun muassa Elovainion, Haaviston, Siivikkalan, Vuorentaustan ja Hakolan alueilla. Nokialla verkko on käytettävissä jo tällä hetkellä Lähdeniityn, Aaronkorven, Taka-Lauttalan, Ketolanmäen ja Koskenmäen alueilla. Marraskuun alun aikana verkko laajenee muun muassa Nokian keskustan alueelle.

Ylöjärven ja Nokian lisäksi Elisa on avannut 5G-verkon jo reilusti yli 50 paikkakunnalla.

– Tällä hetkellä 5G tarkoittaa kuluttajille jopa 10 kertaa aiempaa nopeampia mobiiliyhteyksiä sekä käytännössä ruuhkatonta verkkoa. Tulevaisuudessa 5G:tä tarvitsee myös käyttäessään mobiilipalveluita, sillä yhä useampi palvelu tulee hyödyntämään 5G:n ominaisuuksia, kuten lyhyttä viivettä ja suurta tiedonsiirtokapasiteettia, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä,  Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj