Elisa ostaa camLinen: dataan ja tekoälyyn pohjautuvia älykkään teollisen tuotannon ratkaisuita tarjotaan kansainvälisesti

Elisa ja saksalainen teollisuusohjelmistotoimittaja camLine ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Elisa ostaa camLine-konsernin. Kahden vahvan teollisuusohjelmisto-osaajan yhdistyminen tuo asiakkaille lisäarvoa ja vauhdittaa kasvua uusilla markkinoilla.   

Älykäs valmistus on nopeasti kasvava markkina-alue, jolle Elisa on jo yli viiden vuoden ajan toimittanut Smart Factory -tarjoomaansa. Smart Factory kattaa 2D/3D-visualisointiratkaisuita, koneoppimista ja älykkäitä Lockout Tagout -turvalukitusratkaisuita, ja se perustuu Elisan teleoperaattoritoiminnan datan analysointi-, integrointi- ja tekoälyosaamiseen.  

camLine on valmistavan teollisuuden tuotanto- ja laadunhallintaohjelmistojen toimittaja, jonka globaaliin asiakaskuntaan kuuluu mm. puolijohde- ja elektroniikkavalmistajia sekä uusien materiaalien ja lääkinnällisten laitteiden valmistajia. Yhtiöllä on on yli 30 vuoden kokemus alalta ja se työllistää 220 ammattilaista  kahdeksassa eri maassa. camLinen ratkaisuita hyödynnetään yli 350 tehtaassa eri puolilla maailmaa. camLinen joustava ja helposti muokattavissa oleva järjestelmä tarjoaa kattavan ratkaisun tuottavuuden ja tehokkuuden kasvattamiseen.   

Yhdistyminen vauhdittaa  camLinen kasvua lisäämällä sen tarjoomaan koneoppimisen, tekoälyn ja 3D-toiminnallisuudet. Lisäksi se edistää molempien yritysten teollisuusohjelmistoalan kasvua valmistavassa teollisuudessa kasvattamalla niiden tuoteportfolioita entisestään.  

”On hienoa liittyä osaksi Elisaa, joka vahvana kumppanina takaa meille jatkuvuuden sekä tulevan kasvun. Elisan teknologinen tietämys ja koneoppimiseen liittyvä osaaminen on vaikuttavaa, ja heillä on valmius tukea yrityksiä tuotannon digitalisoimisessa. Meillä on kunnianhimoisia yhteisiä tavoitteita, ja Elisan ainutkertainen tuotevalikoima sekä koneoppimis- ja tekoälyvalmiudet auttavat meitä kehittymään yhä kilpailukykyisemmäksi kasvavilla älytehdasmarkkinoilla”, sanoo camLinen toimitusjohtaja Heinz Linsmaier 

Yrityskauppa tukee Elisan strategista tavoitetta kasvattaa kansainvälistä digitaalista liiketoimintaa ja vauhdittaa Elisa Industrial Software -ohjelmistoliiketoimintaa. camLine jatkaa toimintaansa itsenäisenä tytäryhtiönä, joka saa tuekseen Elisan resurssit ja osaamisen. Yhtiön nykyinen johto jatkaa tehtävissään.   

”Yritysosto vauhdittaa Elisan Industrial Software -liiketoiminnan  kasvua useilla eri teollisuuden aloilla. camLinella on syvällistä teollista asiantuntemusta, pitkäaikaisia asiakassuhteita ja vahva markkina-asema. Elisan Smart Factory -ratkaisu AI/ML -valmiuksilla täydentää camLinen tuotevalikoimaa. Tämä yhdistelmä antaa meille mahdollisuuden tarjota ainutlaatuista lisäarvoa asiakkaille ja vauhdittaa kasvua”, sanoo Lasse Nordlund, Elisan Industrial IoT liiketoimintajohtaja.  

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

camLine toimittaa ohjelmistoratkaisuja huipputeknologian valmistusteollisuudelle. Se kehittää ja markkinoi LineWorks -tuotelinjaansa, jonka lippulaivana toimivat johtava laatutietohallintajärjestelmä LineWorks SPACE ja Recipe Management -järjestelmä. camLine on laajasti tunnettu puolijohdeteollisuudessa ja siihen liittyvillä teollisuudenaloilla. Teollisuusalakohtaiset ratkaisut keskittyvät kehittyneisiin strategioihin, joilla kehitetään laadunvarmistusta (QA) sekä prosessin eheyttä, tuotantologistiikkaa ja tehokkuutta (OEE). LineWorks MES -ratkaisu kattaa kaikki Teollisuus 4.0 -tarpeet. camLine tarjoaa lääketeollisuuden laitevalmistajille InFrame Synapse ohjelmistoratkaisuita. Ratkaisuita on asennettu esimerkiksi lääketieteen ja aurinkovoiman aloille sekä muille teollisuuden aloille. Teknologisen innovaation tehokkuutta tukee XperiDesk-ohjelmisto, jonka tavoitteena on virtaviivaistaa teknologian kehitystä ja joka tarjoaa uraauurtavia tutkimus- ja kehitystyön mahdollisuuksia tuotannossa. Cornerstone on camLinen suunnitteluanalytiikkasovellus, joka mahdollistaa datan tutkimisen ja analysoinnin sekä koesuunnitteluiden (DoE) kehittelemisen ja toteuttamisen. Ratkaisukumppanina camLine on tarjonnut ohjelmistojaan ja palvelujaan globaalisti jo yli30 vuoden ajan. Lisätietoja www.camline.com