Elisa päivitti kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteensa, joissa korostuu kädenjäljen vaikutus

140-juhlavuottaan viettävän Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Vastuullisuus on ollut osa strategiaa jo yli 10 vuoden ajan, ja päivitetyt vastuullisuustavoitteet on nyt asetettu ulottumaan vuoteen 2024. Elisan toimenpiteillä voidaan vaikuttaa merkittävästi yhteiskuntaan ja edistää vastuullista liiketoimintaa.

Elisan liiketoiminta ja digitalisaatioratkaisut edistävät kestävää kehitystä ja asiakkaiden sekä yhteiskunnan ympäristöystävällistä toimintaa. Ympäristötyössä Elisa on edelläkävijä, yhtiö on hiilineutraali ja liiketoiminta YK:n kestävän kehityksen kriteerien mukaista.

– Olemme tehneet määrätietoista työtä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Nyt päivitetyt vastuullisuustavoitteemme korostavat kädenjälkemme merkitystä. Se tarkoittaa sitä positiivista vaikutusta asiakkaidemme, yhteiskunnan ja ympäristön hyväksi, jota voimme liiketoiminnallamme edistää, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisan päivitetyt vastuullisuustavoitteet keskittyvät nopeiden yhteyksien saatavuuteen, kyberturvallisuuteen, hiilikädenjäljen kasvattamiseen, mobiiliverkon energiatehokkuuteen, innovaatioihin ja tasa-arvon edistämiseen. Elisa tulee julkaisemaan keskeiset vastuullisuusmittarit osavuosikatsauksissaan. Kvartaaliraportointi mahdollistaa tavoitteiden ajantasaisen seurannan myös toimintavuoden aikana.

– Olemme julkaisseet jo vuosia varmennetun yritysvastuuraportin, jonka kokonaisuudessaan allekirjoittaa Elisan hallitus. Nyt laajennamme vastuullisuusraportointia niin, että vuoden 2022 Q1-tulosjulkaisusta alkaen raportoimme talouslukujen lisäksi myös keskeisten vastuullisuusmittareiden tulokset. Näemme, että läpinäkyvä raportointi vastuullisuudesta edistää kestävää kehitystä, Mattila jatkaa.

Lisätietoja Elisan vastuullisuudesta www.elisa.fi/vastuullisuus

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj