Elisa: Pohjanmaan alueelle yhä monipuolisemmat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet

Elisa on vahvistanut jälleen mobiiliverkon ja kiinteän verkon yhteyksiään Pohjanmaalla. Lisäksi Pietarsaareen, Mustasaareen ja Laihialle avautui 5G-verkko, ja Vaasan 5G-verkkoa laajennettiin uusille alueille. 

Alkuvuoden 2021 aikana Elisa on parantanut mobiilin- ja kiinteän verkkonsa kattavuutta Pohjanmaan alueella Vaasassa, Mustasaaressa, Pietarsaaressa ja Laihialla. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon yhteys on nyt tarjolla yhä useammalle. Lisäksi Elisa avasi Pietarsaareen, Mustasaareen ja Laihialle 5G-verkon, ja laajensi jo aiemmin avattua 5G-verkkoa Vaasassa. 

5G tuo mukanaan merkittävästi enemmän kapasiteettia, joka mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet ja enemmän käyttäjiä. Pohjanmaan maakunnassa jo liki 40 % asukkaista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Esimerkiksi Pietarsaaressa prosenttiosuus yli 90 % ja Vaasassa sekä Laihiallakin noin 70 %. Kapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan käyttö on jatkanut kasvuaan koko korona-ajan. 

–  Kun korona-aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 % kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Pohjanmaan alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 noin 15 % korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm sanoo.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla. Suomalaisille luontevin paikka siirtyä uuden teknologian käyttäjäksi on ollut päätelaitteen vaihdon yhteydessä.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Granholm jatkaa.

Yksi 5G:n eduista on sen monipuolisuus. Uutta teknologiaa voi esimerkiksi käyttää kodin tai yrityksen jaettuna yhteytenä.  Pientaloon tai pieneen kiinteistöön on mahdollista hankkia 5G Kotinetti -palvelu, joka toimii kiinteän yhteyden tavoin, mutta käyttää 5G-verkkoa ja mahdollistaa jopa gigan yhteysnopeuden. 

Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus ja lisäätietoa 5G:n edistymisestä voi lukea osoitteesta www.elisa.fi/5g. Katso myös lista kaikista 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj