Elisa Polystar ostaa Cardinality Ltd:n ja vahvistaa datankeruu- ja pilvikyvykkyyksiään

Elisa Polystar ostaa Iso-Britanniassa toimivan Cardinality Ltd:n. Cardinality toimittaa verkko-operaattoreille pilvipohjaisia tiedonhallinnan (DataOps), palveluvarmennuksen ja asiakaskokemusanalytiikan ratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Cardinality Ltd:n oston myötä Elisa Polystarin tiedonhallinta-, tekoälypohjainen analytiikka- ja verkkoautomaation tuoteportfolio vahvistuu kattavilla datankeruuominaisuuksilla sekä pilvipohjaisilla kyvykkyyksillä, jotka auttavat verkko-operaattoreita kasvattamaan sekä liikevaihtoaan että tulostaan. Elisa Polystar ottaa näin jälleen merkittävän askeleen itseohjautuvien verkkojen luomiseksi.

Yritysostolla Elisa Oyj toteuttaa strategiaansa kasvattaa digitaalisia palveluita kansainvälisesti ja vauhdittaa Elisa Polystarin – teleoperattoreiden ohjelmistoihin keskittyvän liiketoiminnan kehitystä. Yrityskauppa on allekirjoitettu ja se edellyttää viranomaishyväksyntää, jonka odotetaan toteutuvan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.  Omistus siirtyy tuolloin nykyiseltä operatiivisesta johdolta ja Maven Capital Partnersilta.

Vuonna 2015 Iso-Britanniassa perustettu Cardinality on kasvanut kansainväliseksi, noin 70 asiantuntijaa työllistäväksi yritykseksi. Yhtiön tiedonhallinta-alusta pystyy hyödyntämään satoja erilaisia tietolähteitä ja mahdollistamaan laajan tiedonhallinnan niin paikallisessa on-premise-, pilvi- kuin hybridiympäristössäkin. Vuoden 2022 Megabuyte Emerging 25 -arvioinnissa Cardinality luokiteltiin Iso-Britannian parhaiten menestyneeksi skaalautuvaksi teknologiayritykseksi Business & Consumer Software -sektorilla.

Steve Preston, Cardinality Ltd:n toimitusjohtaja: ”Vuodesta 2015 toimineen Cardinalityn tiimin saavutukset nousevat uudelle tasolle, kun yhdistämme voimamme Elisa Polystarin kanssa. Kasvava datan määrä, 5G, pilvipohjaiset verkot ja IoT tuovat verkko-operaattoreille sekä uusia haasteita että mahdollisuuksia. Haasteena on, kuinka tätä kaikkea dataa voi hyödyntää tulovirtojen kasvattamiseksi uusien use-case-käyttötapausten avulla. Cardinality.io -tiedonhallinta-alustan kautta verkko-operaattori saa luotettavan pääsyn verkkonsa dataan, reaaliaikaisesti ja skaalautuvasti. Alustan avulla data on hyödynnettävissä liiketoiminnan eri osa-alueiden AI/ML-pohjaisissa käyttötapauksissa. Elisa Polystarin automaatioratkaisu täydentää alustastamme saatuja hyötyjä parantamalla asiakaskokemusta sekä kustannuseduilla. On erittäin innostavaa päästä tarjoamaan ratkaisujamme yhdessä ja luoda asiakkaille todellista, mitattavaa arvoa.”

Elisa Polystar on johtava verkkoautomaatio- ja analytiikkaratkaisujen toimittaja, joka palvelee yli 120 teleoperaattoria maailmanlaajuisesti. Elisa Polystar on osa Suomen suurimman tietoliikenneyhtiö Elisan kansainvälistä liiketoimintaa, ja sen tuotteet ja ratkaisut on testattu operaattoreiden verkoissa.

Cardinalityn teknologiat täydentävät ja vahvistavat Elisa Polystarin palveluvarmennus- ja automaatioportfolioita. Menestyksellinen toiminta pohjaa joustavaan tiedonhallinta-alustaan, jonka kautta dataa hyödynnetään tekoälypohjaisessa analytiikassa ja täydennetään automaatio-ohjelmistolla.

Thomas Nilsson, Elisa Polystarin teknologia- ja Assurance-liiketoiminnan johtaja: “On ilo päästä toivottamaan Cardinalityn asiantuntijat tervetulleeksi Elisa Polystariin. Tehokkaan toiminnan ja asiakaskokemuksen turvaaminen tulevaisuuden verkoissa, jotka perustuvat pilvipohjaiseen 5G:hen ja hajautetun reunaverkon käyttöönottoon, edellyttää tietojen keräämistä ja korrelointia laajalla skaalalla käsittäen useita toimialueita ja datalähteitä. Cardinality mahdollistaa tehokkaan tiedonhallinnan ja tarjoaa operaattoreille pilven hyödyt täysimääräisesti. Lisäksi asiantuntijamme saavat mahdollisuuden kehittää yhdessä uusia käyttötapoja entistä helpommin ja nopeammin nykyisten palveluvarmennus- ja automaatiotuotteidemme päälle.”

 

Cardinality Ltd perustettiin vuonna 2015 auttamaan organisaatiota pääsemään huipputuloksiin data-analytiikan avulla. Cardinality tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden ottaa käyttöön toimialansa parhaat ratkaisut tehokasta ja helppokäyttöistä alustaa hyödyntäen. Vahva teknologiamme ja kykymme luoda datasta lisäarvoa auttavat asiakkaitamme etenemään digitaalisen transformaation tiellä. Cardinalityn pilvipohjainen Cardinality.io-alusta on kehitetty teleoperaattoreiden erittäin monimutkaisessa data-analytiikan ympäristössä. Palkittujen tekoälyominaisuuksien, supernopean striimauksen (joka pystyy käsittelemään jopa 50 miljardia tapahtumaa päivässä), ja DataOps-toiminnallisuuden (joka voi siirtää dataa helposti verkon reunasta pilveen) avulla Cardinality auttaa maailman suurimpia teleoperaattoreita ratkaisemaan mitä monimutkaisimpia datahaasteita. Lisätietoja nettisivuilla osoitteessa Cardinality.io.

Elisa Polystar on innovatiivinen pilvipohjaisten automaatio- ja analytiikkaratkaisujen toimittaja ja osa suomalaista Elisaa. Tuotteemme auttavat teleoperaattoreita vähentämään sekä OPEX- että CAPEX-kustannuksia ja parantamaan asiakaskokemusta. Portfoliomme – jonka tuotteita käyttävät sadat operaattorit maailmanlaajuisesti – yhdistää tekoälyyn perustuvan analytiikan automaatioon. Se tarjoaa automatisoidun suljetun kierron verkko-operoinnin ja optimoinnin hyödyt, joita tarvitaan kehityksessä kohti itseohjautuvia verkkoja. Ratkaisumme ovat yhteensopivia minkä tahansa verkon ja minkä tahansa palvelun kanssa, mukaan lukien IoT ja 5G-verkon viipalointi. Tuotteemme ja ratkaisumme on testattu osana operaattoreiden toimivia verkkoja ja operaattoreiden ainutlaatuiset tarpeet ajatellen: operaattorilta, operaattoreille. Lisätietoja nettisivuilla osoitteessa www.elisapolystar.com/