Elisa Polystar ostaa televerkkojen automaatio-ohjelmistoja toimittavan FRINX-yhtiön

Elisa Polystar on ostanut FRINX s.r.o:n, slovakialaisen televerkkojen automaatio-ohjelmistojen toimittajan. FRINXin tuotteet ja -ohjelmistot täydentävät Elisa Polystarin automaatio- ja analytiikkatarjontaa, joka auttaa teleoperaattoreita automatisoimaan verkonhallintaprosessejaan verkkotoimittajasta riippumatta. Yritysostolla Elisa toteuttaa strategiaansa kasvattaa digitaalisia palveluita kansainvälisesti ja vauhdittaa Elisa Polystar -nimen alla toimivan teleoperattoreiden ohjelmistoihin keskittyvän liiketoimintansa kehitystä. Kaupan myötä Elisa Polystar ottaa strategiansa mukaisen askeleen kohti itseohjautuvien verkkojen toteutusta.

FRINX on yksityisomisteinen ohjelmistotoimittaja, joka on perustettu vuonna 2016. FRINX auttaa verkko-operaattoreita automatisoimaan verkkoasetustensa hallintaa. Sen tuotteet ovat osoittaneet kyvykkyytensä johtavien teleoperaattoreiden käytössä. Ne ovat pilvipohjaisia, mikropalvelumallisia ​​ja verkkotoimittajista riippumattomia. Yhtiön projekteissa työskentelee noin 40 asiantuntijaa. Yrityskaupan jälkeen FRINXin tuotevalikoiman kehittäminen jatkuu osana Elisa Polystarin automaatioliiketoimintaa.

Elisa Polystar on johtava verkkoautomaatio- ja analytiikkaratkaisujen toimittaja, joka palvelee yli 120 teleoperaattoria maailmanlaajuisesti. Elisa Polystar on osa Suomen suurimman teleoperaattorin, Elisan kansainvälistä liiketoimintaa ja sen tuotteet ja ratkaisut on testattu käytännössä operaattoreiden verkoissa.

Automaatio on verkko-operaattoreille välttämätön, jotta ne voivat selviytyä tietomäärien valtavasta kasvusta, uusien teknologioiden käyttöönotosta ja televerkoissa lisääntyvästä monimutkaisuudesta. Automaatiolla pystytään samanaikaisesti sekä vähentämään kustannuksia että parantamaan asiakaskokemusta. Yrityskaupan seurauksena syntyvä laajempi tuoteportfolio vastaa hyvin asiakaskysyntään. Lisäksi tuotekehitysresurssien vahvistumisen ansiosta Elisa Polystar voi tarjota asiakkailleen polun tulevaisuuden ratkaisuihin entistä nopeammin.

Gerhard Wieser, FRINXin toimitusjohtaja ja yksi perustajista: ”Olemme innoissamme mahdollisuuksista, joita siirtyminen osaksi Elisa Polystaria tuo meille ja asiakkaillemme. Elisa Polystar on selkeä edelläkävijä verkkoautomaation kehittämisessä ja toimii maailmanlaajuisesti. Näin pääsemme osaksi kansainvälistä myyntikanavaa sekä laajempia koneoppimisresursseja. Henkilöstöllemme tämä tarkoittaa mahdollisuutta liittyä osaksi Elisan kansainvälistä ohjelmistoalan ammattilaisten verkostoa, jossa on osaamisen ja uran kannalta enemmän mahdollisuuksia.”

Kirsi Valtari, Elisa Polystarin automaatioliiketoiminnan johtaja: ”Olen iloinen voidessani toivottaa FRINXin erittäin taitavat asiantuntijat tervetulleeksi mukaan automaatiotiimiimme. FRINXin tuotteet ja ohjelmistot täydentävät loistavasti omaa tarjontaamme, ja olemme innoissamme tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista. Yhdessä pystymme luomaan uusia ja entistä parempia tapoja tehostaa sekä Elisa Polystarin että FRINXin asiakkaiden toimintaa.”

FRINX tarjoaa ohjelmistoja, joiden avulla verkkoasiakkaat voivat luoda automatisoituja, toistettavia digitaalisia prosesseja digitaalisen infrastruktuurinsa rakentamiseksi, kasvattamiseksi ja käyttämiseksi. Verkkopalvelujen tarjoajat käyttävät FRINXin tuotteita ja ratkaisuja automatisoidakseen pilviresursseja, palvelinkeskuksia, sivuliikkeitä, sekä runko-, reuna- ja liityntäverkkoja. Automatisoinnin tavoitteena on tarjota ohjelmallisia rajapintoja, jotka säästävät aikaa ja resursseja infrastruktuurimuutosten käyttöönotossa ja tarjoavat kustannustehokkaan perustan uusien toimintojen ja palveluiden lisäämiselle. FRINX tarjoaa graafisen käyttöliittymän työnkulkujen suunnitteluun ja käyttöön sekä koneoppimisen tukena käytettävää analytiikkaa ja työkaluja palvelulähtöiseen infrastruktuurin hallintaan. Näiden kyvykkyyksien avulla voidaan hallita useita laitteita ja palveluita verkkotoimittajasta riippumattomasti. FRINXillä on toimistot Bratislavassa, Slovakiassa ja New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Yhtiö on nyt osa Elisa Polystaria. www.frinx.io

Elisa Polystar on innovatiivinen pilvipohjaisten automaatio- ja analytiikkaratkaisujen toimittaja ja osa suomalaista Elisaa. Tuotteemme auttavat teleoperaattoreita vähentämään sekä OPEX- että CAPEX-kustannuksia ja parantamaan asiakaskokemusta. Portfoliomme – jonka tuotteita käyttävät sadat operaattorit maailmanlaajuisesti – yhdistää tekoälyyn perustuvan analytiikan automaatioon. Se tarjoaa automatisoidun suljetun kierron verkko-operoinnin ja optimoinnin hyödyt, joita tarvitaan kehityksessä kohti itseohjautuvia verkkoja. Ratkaisumme ovat yhteensopivia minkä tahansa verkon ja minkä tahansa palvelun kanssa, mukaan lukien IoT ja 5G-verkon viipalointi. Tuotteemme ja ratkaisumme on testattu osana operaattoreiden toimivia verkkoja ja operaattoreiden ainutlaatuiset tarpeet ajatellen: operaattorilta, operaattoreille. www.elisapolystar.com

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi