Elisa toi ensimmäisenä 5G:n hiihtokeskuksiin – tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet

Elisa on avannut 5G-verkon Leville, Ylläkselle, Tahkolle, Vuokattiin ja Himokselle. Lisäksi Rukan alkuvuodesta avattua verkkoa on laajennettu.

Elisa on ensimmäinen operaattori, joka on tuonut 5G-yhteydet talviurheilukeskuksiin. Alkuvuodesta Rukalle avattu verkko sai nyt seurakseen viisi muuta keskusta, mukaan lukien Levin, joka on Suomen suurin talviurheilukeskus.

– Normaalivuonna meillä vierailee 750 000 matkailijaa, joille tarjoamme palveluita 365 päivänä vuodessa. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat meille elinehto. 5G:n avulla pystymme kehittämään uusia, uraa uurtavia palveluja ja elämyksiä vierailijoillemme, sekä entisestään parantamaan Levillä toimivien yritysten ja etätyöläisten toimintaedellytyksiä. On hienoa olla maailman ensimmäisten 5G-matkailualueiden joukossa, Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo.

Nyt avattujen alueiden myötä Elisan 5G-paikkuntien määrä nousi yli 50:een. Kaiken kaikkiaan Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

– Asiakastarve määrittää ensisijaisesti sitä, minne verkkoa rakennamme. Hiihtokeskuksissa vierailee paljon nuoria, työikäisiä ja yrityksiä, jotka kuluttavat paljon mobiilidataa ja ovat usein edelläkävijöitä teknologioiden hyödyntämisessä. Täällä 5G pääsee hyvään käyttöön, nyt kun 5G-päätelaitteetkin yleistyvät kovaa vauhtia, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola arvioi.

Hiihtokeskusten ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet voi tarkistaa osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä osoitteessa www.elisa.fi/5g

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj