Elisa: Tulevasta talvesta povataan vilkasta Suomen hiihtokeskuksissa – nopeat tietoliikenneyhteydet erityisesti etätyöskentelijöiden toiveena

Tulevana talvena moni suomalainen jättää vielä ulkomaanmatkat tekemättä ja suuntaa lomalle ja etätöihin hiihtokeskuksiin. Elisan 5G-verkko palvelee matkailijoita jo 8:ssa hiihtokeskuksessa Suomessa.

Elisalla on valmistauduttu matkailijoiden kasvavaan määrään rakentamalla 5G-verkkoa usean eri hiihtokeskuksen alueelle. Ensimmäiset hiihtokeskukset saivat 5G-verkon jo vuonna 2020 ja sittemmin verkkoa on laajennettu useassa kohteessa. Viimeisimpänä verkko on avattu Muonion Olokselle.

Oloksen lisäksi Elisan 5G palvelee Levillä, Ylläksellä, Vuokatissa, Rukalla, Himoksella, Tahkolla ja Iso-Syötteellä.

– Yhä useammalla suomalaisella on jo käytössään 5G-yhteys ja nyt sitä voi hyödyntää myös näissä suosituissa matkailukohteissa. Suomalaiset ovat tottuneita verkkojen korkeaan laatuun ja odottavat yhteyksien toimivan laadukkaasti niin tunturin juurella kuin hiihtoladullakin. Monelle nopea yhteys on reissun edellytys, jotta myös etätyöskentely onnistuu saumattomasti, Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Tulevasta kaudesta odotetaan hiihtokeskuksissa vilkasta erityisesti suomalaisten matkailijoiden keskuudessa.

– Laskettelukausi 2020–2021 oli ennätyksellinen ja odotamme suosion jatkuvan myös tulevana talvena. Teettämämme tutkimuksen mukaan viime talvena laskettelua harrasti lähes miljoona suomalaista. Päivä- ja lomareissujen lisäksi entistä useampi suuntaa hiihtokeskuksiin etätöihin. Tietoliikenneyhteyksien toimivuus hiihtokeskuksissa tuleekin jatkossa vain korostumaan, Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors sanoo.

Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko palvelee 126 paikkakunnalla ja sen alueella asuu yli 60 % suomalaisista. Syksyllä 2021 toteutetun riippumattoman ajomittaustutkimuksen* mukaan Elisan 5G-verkko on Suomen kattavin.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj