Elisa tuo 5G-verkon Kuusamoon – Rukasta Suomen ensimmäinen 5G-hiihtokeskus

Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen. Samalla Rukasta tuli yksi maailman ensimmäisistä hiihtokeskuksista, jossa asiakkaat voivat käyttää uuden mobiiliteknologian mahdollistamia erittäin nopeita 5G-yhteyksiä.

Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli. Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa, jotka pääsevät verkon myötä hyödyntämään 5G:n mahdollistamia nopeita yhteyksiä.

– Rukan asiakaskunnasta merkittävä osa on nuorta väkeä, jotka kuluttavat suuria määriä mobiilidataa ja odottavat mobiiliyhteyksien toimivan joka puolella. 5G nostaa mobiilikäytön mahdollisuudet ihan omalle tasolleen, kun tarjolla on jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on myös merkittävästi suurempi, joten verkko pystyy palvelemaan aiempaakin suurempia ihmisjoukkoja yhä korkeammilla nopeuksilla, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

5G-verkko vahvistaa olemassa olevia mobiiliverkkoja ja Rukalla uusi 5G-verkko otetaankin innolla vastaan. Toimivat mobiiliyhteydet ovat tärkeitä asiakkaille, jo turvallisuussyistäkin.

– Hyvät mobiiliyhteydet ja -palvelut ovat erittäin tärkeä osa Rukan houkuttelevuutta matkailijoiden suuntaan. Uusi 5G-verkko varmistaa paitsi luotettavammat ja nopeammat yhteydet, mutta antaa myös alueen toimijoille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia mobiilipalveluita asiakkaillemme, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho sanoo.

Uusi 5G-verkko pääsee heti tositoimiin, kun OnePlus ja Elisa järjestävät yhdessä 5G-verkossa toteutettavan robottien lumisotaturnauksen 10.-12.3. Robotteja ohjataan 5G-verkon yli ja kisaan robottilumisodan voitosta voi osallistua virtuaalisesti mistä tahansa. Lisää robottilumisodasta voi lukea osoitteesta oneplus.com/snowbots

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Kuusamoon. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps-, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj