Elisa uuteen yhteistyöhön Nokian kanssa: tähtäimessä Suomen kasvavat privaattiverkkomarkkinat

Elisa ja Nokia ovat aloittaneet vahvan yhteistyön tavoitteenaan saavuttaa markkinajohtajuus nopeasti kasvavalla privaattiverkkojen palvelualueella. Yhteistyö tuo suomalaisorganisaatioille mahdollisuuden parantaa tuottavuuttaan entistä helppokäyttöisemmillä ja edistyksellisemmillä digitaalisilla ratkaisuilla.

Privaattiverkot eli asiakaskohtaiset mobiiliverkot syntyvät johtavan uuden ajan operaattorin Elisan sekä teknologiajohtaja Nokian asiantuntijuuden tuloksena. Kumppanit tähtäävät yhteistyöllä erityisesti Suomen markkinoille. Asiakkaiden tarpeisiin vastataan sekä 5G- että LTE-teknologioilla rakennetuilla privaattiverkoilla.

Uusi yhteistyö syventää Elisan ja Nokian pitkäaikaista kumppanuutta ja hyödyntää 5G-verkkoa toimintakriittisten verkkopalveluiden tarjoamiseksi suomalaisyrityksille. Elisan privaattiverkkoja on viimeisen vuoden aikana otettu käyttöön muun muassa sairaaloissa, tehdasalueilla, kaivoksissa ja satamissa. Yhteistyö Nokian kanssa keskittyy erityisesti näiden alojen tarpeisiin ja auttaa asiakkaita kehittämään muun muassa työympäristön turvallisuutta ja tuottavuutta digitaalisuutta hyödyntäen.

– Elisa ja Nokia ovat koko maailman edelläkävijöitä verkon laadussa ja 5G-teknologiassa. Tämän kumppanuuden myötä uuden ajan operaattori Elisa ja teknologiajohtaja Nokia yhdistävät voimansa ja muodostavat unelmatiimin, joka nostaa privaattiverkkototeutukset uudelle tasolle. Privaattiverkot yleistyvät nyt vauhdilla, ja olemme Nokian kanssa jo alkaneet toimittaa suomalaisyrityksille 5G- ja LTE-verkkototeutuksia erilaisiin käyttötarpeisiin useilla teollisuudenaloilla, kertoo Timo Katajisto, Elisan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja ja Elisan johtoryhmän jäsen.

– Elisa on meille loistava kumppani, jonka kanssa vauhdittamme asiakaskohtaisten verkkoratkaisuiden yleistymistä ja nostamme Suomen johtavaksi maaksi tällä alueella. Meillä on Elisan kanssa yhteinen visio, jonka mukaisesti luomme suomalaisorganisaatioille uusia mahdollisuuksia 5G:n avulla. Samalla autamme organisaatiota digitalisoimaan toimintojaan sekä hyödyntämään verkossaan älykkyyttä IoT:n, analytiikan, automaation sekä tekoälyn kautta, kommentoi Raghav Sahgal, Nokian Cloud & Network Services -liiketoiminnan johtaja ja Nokian johtoryhmän jäsen.

Asiakaskohtainen mobiiliverkko on toiminnaltaan luotettava, sillä se takaa organisaation käyttöön sovitun kaistan, tiedonsiirtonopeuden sekä lyhyen viiveen. Lisäksi verkko on tietoturvallinen, sillä siihen pääsevät vain ennalta määritellyt päätelaitteet. Verkon peitto voidaan niin ikään rakentaa tarkalleen vastaamaan organisaation tarpeita esimerkiksi tehdas- tai sairaalaympäristössä.

Moni organisaatio onkin privaattiverkon avulla siirtänyt kiinteässä verkossa olleita toimintojaan mobiililaitteilla käytettäviksi tai ottanut käyttöön kokonaan uusia palveluita, kuten etäohjausta ja korkealaatuisen videokuvan välittämistä reaaliajassa. Privaattiverkot takaavat luotettavat ja turvalliset yhteydet myös erilaisille puheratkaisuille ja esineiden internetin (IoT) käyttöön.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj