Elisa vahvistaa 5G-edelläkävijän asemaansa: Laajentaa yhteistyötään Ericssonin kanssa

Elisa on solminut uuden yhteistyösopimuksen Ericssonin kanssa, jonka myötä Ericsson vahvistaa asemaansa Elisan 5G-yhteistyökumppanina verkkoteknologian saralla. Pitkäaikainen kumppanuus syvenee nyt entisestään kattamaan myös 5G-radioverkkoteknologian. 

Ericsson on jo pitkään toiminut Elisan mobiilikeskusverkon toimittajana. Nyt solmitun sopimuksen myötä, Ericsson toimittaa Elisalle myös radioverkkoteknologiaa, kuten tukiasemia, 5G-verkon rakentamiseksi eri taajuuksilla. Sopimukseen sisältyy myös Ericssonin kehittämiä toiminnallisuuksia, joilla varmistetaan erinomainen asiakaskokema, esimerkiksi mahdollisuus hyödyntää eri taajuuksia sekä 4G- että 5G-verkoissa, riippuen kapasiteetin tarpeesta.

– Ericsson auttaa meitä jatkamaan uraauurtavaa työtämme 5G:n parissa ja rakentamaan asiakkaillemme yhä nopeamman, luotettavamman ja tehokkaamman 5G-verkon eri teknisiä ominaisuuksia hyödyntäen. Ericsson on panostanut vahvasti 5G-teknologian kehittämiseen ja uskomme, että laajeneva yhteistyö mahdollistaa entistä paremman asiakaskokemuksen sekä yhteistyön myös yrityksille suunnattujen privaattiverkkoratkaisujen osalta, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo.

Tällä hetkellä 5G-verkkoa rakennetaan 4G-verkkoa hyödyntäen, jolloin kyseessä on niin kutsuttu 5G Non-standalone (5G NSA). Ericsson toimittaa Elisalle teknologiaa myös itsenäisen 5G Standalone (5G SA) verkon rakentamiseen, jota Elisa ja Ericsson ovat jo testanneet kaupallisessa verkossa ensimmäisenä Pohjoismaissa. Itsenäinen 5G mahdollistaa muun muassa erittäin lyhyen viiveen ratkaisut sekä erilaiset privaattiverkkototeutukset.

– Olemme iloisia, että voimme syventää kumppanuuttamme Elisan kaltaisen 5G-edelläkävijän kanssa kanssa. Johtava 5G-teknologiamme hyödyttää Elisaa sen kunnianhimoisissa tavoitteissa edistää digitalisaatiota, esineiden internetiä ja teollisuus 4.0:aa Suomessa. Teemme läheistä yhteistyötä Elisan kanssa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Nyt solmittu kumppanuus Elisan kanssa alleviivaa yhä vahvempaa rooliamme Euroopan 5G radio- ja core-verkoissa. Jatkamme päättäväisesti työtämme lunastaaksemme paikkamme operaattoreiden 5G-valintana kaikkialla Euroopassa, sanoo Ericssonin toimitusjohtaja Börje Ekholm.

Elisan 5G-verkko palvelee suomalaisia jo 45 paikkakunnalla. Verkon alueella asuu yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj