Elisa vahvistaa 5G-verkkoaan Pirkanmaalla – verkko avautui Lempäälään ja laajeni Kangasalalla

Elisan 5G-verkko on avautunut Lempäälään. Lisäksi aiemmin Kangasalaan avattua verkkoa on laajennettu.

Yhä useampi suomalainen asuu Elisan 5G-verkon alueella. Lempäälä on jo 61. paikkakunta, jossa päästään nauttimaan Elisan 5G-verkon tarjoamista nopeuksista. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista.

Lempäälässä verkkoa on rakennettu alkuvaiheessa kunnan keskustan lisäksi muun muassa Hollon, Harakkalan, Ryynikän, Halkolan, Sulkolan ja Miemolan alueille.

– On hienoa, että 5G-verkko laajenee nopeasti ja mahdollistaa entistä nopeammat tietoliikenneyhteydet yhä useammalle. 5G-teknologia tuo myös uusia mahdollisuuksia erilaisten digipalveluiden kehittämiseen. Tämä tukee Lempäälän tavoitetta saada suurin osa kuntalaisista sähköisten palveluidemme käyttäjiksi vuoteen 2025 mennessä, Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö sanoo.

5G-verkko Kangasalalla laajentui

Kangasalalle Elisa avasi verkon jo aiemmin tänä vuonna, mutta nyt verkkoa on laajennettu. Laajennuksen myötä verkko kattaa muun muassa keskustan, Suoraman, Linturinteen, Ranta-Koiviston ja Lentolan alueita.

5G-verkon laajentumisen myötä yhä useampi suomalainen haluaa ottaa uuden teknologian käyttöönsä. Myös kasvanut päätelaitteiden valikoima on saanut mobiilidatan suurkuluttajina tunnetut suomalaiset puhelinkaupoille.

– 5G-laite on jo asiakkaidemme ensisijainen valinta uutta puhelinta ostettaessa. Valikoimissamme on jo liki 60 erilaista 5G-mallia useissa eri hintaluokissa, eli valinnanvaraa löytyy. Moni ottaa 5G:n käyttöön myös kodin yhteydeksi, jolloin koko perhe voi käyttää samaa yhteyttä reitittimen välityksellä. 5G:n tarjoamat nopeudet varmistavat sen, että kaikille perheenjäsenille riittää kaistaa, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Savonlinnassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Lempäälässä, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Pirkkalassa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj