Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistyvät Suomessa

Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa tulee olemaan Suomen laajin kotimainen ja pohjoismainen alkuperäissisältö, sekä kattava valikoima kansainvälisiä elokuvia, klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisa ja pohjoismaiden johtava suoratoistopalveluyhtiö Nordic Entertainment Group (NENT Group) ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Elisa Viihteen Aition ja Viaplay Leffat & Sarjat -paketin sisällöt yhdistyvät Suomessa syksyllä 2020.

Asiakkaat saavat jo 30.6.2020 alkaen yhdellä hinnalla sekä Aition että Viaplay Leffat & Sarjat -sisällöt nykyisistä palveluista. Myöhemmin tämän vuoden syksyn aikana palvelut yhdistyvät Elisa Viihde Viaplay -palveluksi, joka tarjoaa Elisa Viihteen huippusuositut alkuperäissarjat ja laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia, sekä Viaplayn johtavan pohjoismaisen draamasisällön, kansainvälisiä elokuvia ja sarjoja sekä lastenohjelmia.

Suoratoistopalveluiden käyttö on merkittävässä kasvussa. Suomessa Elisa Viihteen Aitio ja Viaplay ovat sisällöltään ja asiakasmääriltään merkittävien suoratoistopalveluiden joukossa.

Elisa on yksi Suomen suurimpia kotimaisen draaman tuottajia, ja julkaissut jo 20 alkuperäissarjaa, joita on viety myös kansainväliseen levitykseen. Suosituimpia kansainväliseen levitykseen tehtyjä sarjoja ovat mm. Ivalo, Kaikki Synnit, Nyrkki ja Bullets. Elisa jatkaa vahvaa panostustaan laadukkaaseen kotimaiseen draamatuotantoon ja elokuviin.

– Yhteistyössä NENT Groupin kanssa voimme tarjota suomalaisille ainutlaatuisen yhdistelmän huippulaatuista sisältöä, erityisesti kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja. Yhdistetyn palvelun kattavat sisällöt sekä erinomainen hinta-laatusuhde kiinnostavat varmasti asiakkaita. Odotamme paljon yhteistyöltä ja tuomme Elisa Viihde Viaplayn nopeasti kasvavaan markkinaan loppuvuoden aikana, kertoo Elisan toimitusjohtajaa Veli-Matti Mattila.

NENT Group julkaisee tämän vuoden aikana Viaplayssa 30 alkuperäistuotantoa. NENT Groupin pitkäaikainen yhteistyö suurten Hollywood-studioiden sekä riippumattomien ja omien studioiden kanssa mahdollistaa Viaplayn kansainvälisten elokuvien, sarjojen ja lastenohjelmien sisällön nopean ja jatkuvan laajenemisen.

– Jatkamme suoratoistomarkkinan kehittämistä innovatiivisilla kumppanuuksilla. Elisa Viihde Viaplay tuo yhteen Pohjoismaiden johtavan suoratoistoyhtiön ja suomalaisen televiestinnän ja digitaalisten palveluiden edelläkävijän, mikä vie suoratoistopalvelut uudelle tasolle Suomessa. NENT Groupin ainutlaatuista sisältöä toteutetaan maailmanluokan teknisellä alustalla. Elisan asema suomalaisena markkinajohtajana ja pitkäaikainen fokus suomalaiseen sisältöön on tuottanut useita hittisarjoja. Elisa Viihde Viaplay on erinomainen yhdistelmä molempien vahvuuksia – suoratoistopalvelu, joka tarjoaa katsojille entistä vahvemman ja monipuolisemman sisällön, ja joka tulee puhuttelemaan koko Suomen markkinaa, sanoo NENT Groupin toimitusjohtaja Anders Jensen.

Aitio + Viaplay lyhyesti:

  • 30.6.2020 alkaen Elisa Viihde Aitio ja Viaplay Leffat & Sarjat myydään yhdessä 12,99 euron kuukausihintaan.
  • Syksyllä 2020 palvelut yhdistyvät uudeksi Elisa Viihde Viaplay -palveluksi. Elisa vastaa myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta, NENT Group teknologiasta ja analytiikasta. Molemmat osapuolet jatkavat panostuksia palvelun sisällöntuotantoon.
  • Lisätietoja elisa.fi/aitioviaplay

Viaplay on pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, jonka tarjoamaa sisältöä: Viaplay Originals, elokuvat ja sarjat, lasten ohjelmat ja live-urheilu, voi katsoa missä ja milloin vain, ja lähes kaikilla laitteilla. Viaplay on lisännyt viime vuosina merkittävästi alkuperäissisältöjä, jotka kiinnostavat sekä pohjoismaisia katsojia että kansainvälisiä ostajia.

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) on Pohjoismaiden johtava viihdeyhtiö. Viihdytämme miljoonia ihmisiä päivittäin suoratoistopalveluidemme sekä tv- ja radiokanaviemme kautta, ja tuotantoyhtiömme luovat kiinnostavia sisältöjä mediayhtiöille ympäri maailman. Teemme elämästä nautinnollisempaa tuomalla parhaimmat ja viihdyttävimmät sisällöt kuluttajien saataville – olivat ne sitten huippu-urheilua, elokuvia, sarjoja, musiikkia tai omia alkuperäistuotantojamme. NENT Group on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä (NENT A ja NENT B). NENT Groupin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. nentgroup.com

Liitteet