Elisa Viihde julkistaa: ‘Sijainen’ pureutuu ihmisen psyykeen ja kontrollin menettämisen pelkoihin

Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan ‘Sijaisen’ (eng. The Replacement) kuvaukset ovat käynnissä pääkaupunkiseudulla. BBC:n hittisarjaan perustuva psykologinen trilleri nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. 

Hän vaikuttaa aluksi täydelliseltä vanhempainvapaan sijaiselta. Mutta mitä tapahtuu kun sijainen haluaa viedä sinulta ammatillisen ja henkilökohtaisen elämäsi? Elisa Viihde -alkuperäissarja ‘Sijainen’ on intensiivinen psykologinen trilleri ammatillisen ja henkilökohtaisen elämän menettämisen pelosta.

Kolmiosainen trilleri perustuu brittiläiseen The Replacement -minisarjaan, joka on näytetty BBC:llä vuonna 2017. Sarjan ovat luoneet Joe Ahearne ja Nicole Cauverien, ja sen on tuottanut Left Bank Pictures. Brittiversion pääroolissa nähtiin Vicky McClure. Sarjan suomalaisversion tuottaa Helsinki-Filmi Oy ja sen ohjaa Jyri Kähönen (Sorjonen, Trackers). Kotimaisen version käsikirjoituksen takana ovat Mia Ylönen ja Tuuli Hostikka. Päärooleissa nähdään Maria Ylipää, Pamela Tola ja Olavi Uusivirta. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Sara Paavolainen ja Eero Saarinen. Sarjan oikeuksia hallinnoi ja kansainvälisestä myynnistä vastaa Sony Pictures Television.

Synopsis:

Sarjassa arkkitehti Ella (Maria Ylipää) on uransa suurimman mahdollisuuden edessä, mutta joutuu jättämään työt arkkitehtitoimistossa sijaiselle äitiyslomansa takia. Täydelliseltä vaikuttavan sijaisen Paulan (Pamela Tola) innokkuus saa kuitenkin pikkuhiljaa pakkomielteisiä piirteitä. Onko sijainen sittenkin manipuloija vai heittääkö Ellan mieli kärrynpyörää?

Kommentit:

– Koronapandemian alkaminen viime keväänä nosti kysyntää laadukkaille sarjoille ja etsimme uudenlaisia tapoja tuottaa laadukasta katsottavaa. BBC:n alkuperäissarjasta toteutettu suomalainen adaptaatio Sijainen on hyvä esimerkki uudenlaisesta minisarjan tuotantokokeilusta, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

– Haaveilin nuorena arkkitehdin ammatista, joten ajatus arkkitehtuurin maailmaan sijoittuvasta trilleristä oli kiinnostava. Kun tarinaan yhdistetään vahvat, monipuoliset naishahmot, on lopputuloksena ainutlaatuinen ja samaistuttava jännitystarina, sanoo ohjaaja Jyri Kähönen.

Sijainen pureutuu tyylikkäästi psyyken pohjakerroksiin Hitchcockin elokuvien tavoin ja horjuttaa perhe-elämän kulisseja. Sarja kiertää hitaasti köyttä päähenkilönsä ympärille ja pitää katsojankin varpaillaan siitä, kuka on oikeassa – ja kuka selviää hengissä, paljastaa tuottaja Mia Ylönen Helsinki-filmiltä.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Huone 301 ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Onnenlahti ja Partisan (ks. lisää täältä). Kevään tulevia kotimaisia sarjauutuuksia ovat muun muassa Mädät omenat ja Häräntappoase, ja tulevia pohjoismaisia sarjoja Hederin toinen kausi ja Thunder in my heart. Kaikki alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj

Helsinki-Filmi Oy Vuonna 2002 perustettu Helsinki-Filmi Oy on Pohjoismaiden suurimpia tuotantoyhtiöitä. Yhtiö on tuottanut 30 pitkää elokuvaa ja useita draamasarjoja, ja sen menestyneimpiin elokuviin kuuluvat Tove, Teräsleidit, Tom of Finland, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit. Yhtiön omistavat toimitusjohtaja-tuottaja Aleksi Bardy, tuottaja Annika Sucksdorff ja ohjaaja Dome Karukoski.