Elisa Viihde julkistaa uuden alkuperäissarjan – Lauri Tilkanen pääroolissa

Pohjolan laki on Elisa Viihteen ensimmäinen lakidraamasarja. Sarjan kuvaukset alkoivat helmikuussa 2020, ja se tullaan näkemään Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalvelussa kesällä 2020. Sarjan ohjaa Cannesin elokuvajuhlilla lyhytelokuvasta palkittu Teppo Airaksinen.

–  Pohjolan laista tulee nopeatempoinen ja sähäkkä sarja, joka toivottavasti myös hymyilyttää, kuvailee ohjaaja Teppo Airaksinen Pohjolan lakia.

Tilkasen tähdittämän draamasarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Iida-Maria Heinonen (Juice), Anu Sinisalo (Helppo elämä) ja Pertti Sveholm (Tahdon asia). Elisa Viihteen alkuperäissarjan tuottaa Elisalle Yellow Film & TV:n Noora Haatainen.

–  Olimme hyvin ilahtuneita siitä, että Elisa Viihde tilasi Pohjolan lain. Pohjolan laki nostaa keskiöön pienen ihmisen osan isojen tekijöiden välikappaleena, ja kysyy miten pitkälle ihmisen mieli kestää tekemiään valintoja. Sarjan käsikirjoitus sekä toteutustapa ovat kunnianhimoisia, ja tavoitteenamme on tuoda jotain uutta lakisarjojen genreen, kertoo Yellow Film & TV:n tuottaja Noora Haatainen.

– Elisan teettämän Näin Suomi viihtyy 2020 -tutkimuksen mukaan draama on Suomen suosituin tv-sarjagenre: vastanneista yli puolet katsoo draamasarjoja usein tai melko usein. Elisa on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä alkuperäissarjojen tekijöistä, ja haluammekin tarjota katsojille markkinoiden kiinnostavimpia kotimaisia draamasarjoja. On hienoa tuoda moderni lakidraama Elisa Viihde Aition valikoimaan, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Pohjolan laki on suomalaiseen lakimaailmaan sijoittuva draamasarja, jonka päähenkilö on Lauri Tilkasen esittämä Matti Pohjola. Matti on urakiidossa perinteikkäässä ja isossa Bensonin asianajotoimistossa, jossa myös hänen vaimonsa Eeva Benson (Iida-Maria Heinonen) on osakkaana. Matti on ehdolla nousemaan perheyrityksen johtoon ja kaikki on pedattu kruununprinssin valtaannousua varten, kun tragedia lähipiirissä sysää Matin tekemään radikaalin päätöksen ja siirtymään pienempään lakitoimistoon. Tarkoitus on ollut päästä pois oravanpyörästä, mutta Matin ainoa mukaansa ottama oikeustapaus alkaa paljastua rikosjutuksi, joka asettaa koko Bensonin perheen totuudet uuteen valoon. Pian panoksena ei olekaan vain oikeusjuttu ja päämiesten kohtalot, vaan perheyrityksen ja Matin ja Eevan yhteisen elämän tulevaisuus.

Pohjolan lain pääkäsikirjoittaja on Juha Karvanen, ja kirjoittajatiimiin kuuluvat Tiina TanskanenDaniela Hakulinen ja Anna Brotkin. Sarjassa katsoja pääsee osaksi kahden hyvin erilaisen lakifirman kiemuroita: suuren Bensonin ja pienen Arkivuon. Pohjolan laki on vahvasti kiinni lakimaailmassa, mutta samalla se on tarina avioliitosta ja perheestä. Se on tarina yksilöistä, jotka joutuvat kovien valintojen edessä määrittämään suhteensa totuuteen.

Pääkaupunkiseudulla talven ja kevään aikana kuvattava Pohjolan laki avaa ikkunan koskettaviin sekä koomisiin lakikeisseihin, ja se tökkii yhteiskunnan kipupisteitä.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kalifornian kommando, Huone 301, Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevia sarjoja ovat draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Mister8 ja Ei haukku haavaa tee.

Sarjan tiedot:

Rooleissa

  • Matti Pohjola: Lauri Tilkanen
  • Eeva Benson: Iida-Maria Heinonen
  • Sofia Benson: Anu Sinisalo
  • Vilho Arkivuo: Pertti Sveholm
  • Patrik Benson: Eero Saarinen
  • Adi: Anna Böhm
  • Alanko: Kari Hietalahti
  • Keto: Taisto Oksanen

Tuottaja

Noora Haatainen

Ohjaaja

Teppo Airaksinen

Pääkäsikirjoittaja

Juha Karvanen

Kuvaaja

Aarne Tapola

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tuotantoyhtiö. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut Yellow Film & TV on Pohjoismaiden suurin indietuotantoyhtiö. Yhtiö on erikoistunut käsikirjoitettuihin tv-tuotantoihin,  laadukkaisiin elokuviin, draamaan, komediaan, viihteeseen ja urheiluun.