Elisa Viihde julkistaa: Vakoojasarja Nyrkille toinen kausi

Nyrkki on Elisa Viihteen alkuperäissarja, jonka ensimmäinen kausi julkaistiin Aitio-suoratoistopalvelussa lokakuussa 2019. Sarjan toisen kauden kuvaukset alkavat kesäkuussa 2020, ja kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon loppuvuodesta 2021.

Nyrkin ensimmäisellä kaudella seurattiin CIA:n ja KGB:n agentteja vaikuttamassa Suomen presidentin valintaan vuoden 1955 Helsingissä. Sarjan toisella kaudella eletään presidentti Kekkosen valtakauden alkumetrejä vuonna 1956. Tasavallan pyristellessä idän ja lännen supervaltojen puristuksissa salainen tiedusteluyksikkö Nyrkki kohtaa omasta menneisyydestään nousevan uhan. Samaan aikaan agentti Helena Korhonen yrittää selvittää desanttiäitinsä kohtaloa, joka kietoutuu pala palalta paljastuvaan, koko Suomen vaarantavaan kiihkokansalliseen salajuoneen. 

‒ Nyrkin ensimmäinen kausi oli menestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Se keräsi useita Kultainen Venla -ehdokkuuksia (2019), ja se on myyty yli 20 eri maahan. Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan draama on suomalaisten mieluisin tv-sarjalajityyppi, ja yli puolet suomalaisista kertoo katsovansa niitä melko usein. On hienoa aloittaa ylistäviä arvioita saaneen laatudraaman kuvaukset, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

‒ Sarjan kansainvälisen menestyksen avaintekijöitä ovat muun muassa genren ja tarinan omaperäisyys, vahvat naisroolit ja laadukas tuotanto. Ensimmäinen kausi on myyty jo muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Iso-Britanniaan, sanoo sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaavan About Premium Contentin perustaja ja toimitusjohtaja Laurent Boissel.

Sarjassa näyttelevät ensimmäiseltä kaudelta tutut Emmi Parviainen (Kultainen Venla -ehdokas 2019: paras naisnäyttelijä), Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Olavi Uusivirta, Janne Reinikainen ja Jessica Grabowsky. Uutena tähtenä nähdään Eero Ritala.

Nyrkki-sarjan ohjaa Ikitie-elokuvan ohjauksesta Jussi-palkittu (2017) AJ Annila. Annila oli Kultainen Venla -finalistina ehdolla vuoden ohjaaja -palkinnon saajaksi (2019) Nyrkin ensimmäisestä kaudesta yhdessä Alli Haapasalon kanssa. 

‒ En muista, koska olisin ohjaajana ollut näin innoissani lähdössä kuvauksiin. On erikoisen ihanaa jatkaa Nyrkin seikkailuja siitä mihin viimeksi jäimme. Toinen kausi saa Nyrkin sisäisetkin rivit rakoilemaan, kun vaakakupissa painavat niin henkilökohtaiset kuin isänmaan salaisuudet, eikä mikään ole sitä miltä ensin näyttää, AJ Annila kommentoi.

Nyrkin toisen kauden ovat käsikirjoittaneet historiallisia romaaneita ja näytelmiä käsikirjoittaneet ja useiden elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksiatuottaneet Katri ja Kirsti Manninen sekä useiden tv-sarjojen käsikirjoittamiseen osallistunut Antti Pesonen (Bullets, Sorjonen, Presidentti).

Nyrkin tuottaa Zodiak Finland, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 20 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat lakidraama Pohjolan laki, komediat Makkari ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.

*=Näin Suomi viihtyy 2020 -tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1264 henkilöä. Vastaajat ovat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä. Aineisto vastaa suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan ja koulutuksen mukaan. Kysely toteutettiin sähköisesti lokakuussa 2019.

Aitio on Elisa Viihteen oma suoratoistopalvelu, josta kuka tahansa voi katsoa elokuvia ja sarjoja kiinteällä kuukausimaksulla rajoituksetta. Vuonna 2013 lanseerattu suoratoistopalvelu tarjoaa laajimman valikoiman kotimaisia elokuvia ja klassikkosarjoja sekä useita Elisa Viihteen alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima suoratoistopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. www.elisa.fi/viihde

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj