Elisa Viihde panostaa kotimaiseen draamaan: 80- ja 90-lukujen vaihteen pankkikriisistä tv-sarja

Elisa Viihde jatkaa panostuksiaan kotimaisiin tv-sarjoihin ja julkistaa uuden alkuperäissarjan, joka nähdään Elisa Viihde Viaplayssa syksyllä 2023: ‘Rosvopankki’ on saanut innoituksensa Suomea 1980 ja 1990 -lukujen taitteessa kohdanneen pankkikriisin tapahtumista.

Elisa Viihde on yksi Suomen merkittävimmistä kotimaisen sarjojen tilaajista, ja tuotannossa on tälläkin hetkellä yksitoista uutta kotimaista sarjaa.

– Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, ja laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna lähes 40 miljoonaa euroa*. Tuoreen kyselytutkimuksemme mukaan enemmistölle suomalaisista kulttuuri merkitsee mielen virkistystä ja viihdettä, joita haluamme tarjota kiinnostavien Elisa Viihde alkuperäissarjojen muodossa, kommentoi Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

‘Rosvopankki’ avaa Suomen synkkää pankkikriisiä

Rosvopankki on tositapahtumien innoittama, 1990-luvun alun pankkimaailmaan sijoittuva poliittinen draamatrilleri, jonka ohjaa Matti Kinnunen ja tuottaa Elisa Viihteelle Moskito Television. Sarjan on käsikirjoittanut Matti Kinnunen yhdessä Mikko Reitalan kanssa. Sarjan päärooleissa nähdään Amanda Pilke (rahoitustarkastaja Salla Nurminen) ja Pekka Strang (SKOP:n Christopher Wegelius). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät muun muassa Hannu-Pekka Björkman ja Wanda Dubiel. Sarja kuvataan syksyn ja talven 2021–2022 aikana Helsingissä ja Tallinnassa. Sarja on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Eesti Filmi Instituutin ja virolaisen Stellar Filmin kanssa.   

  • Synopsis: Mitä tapahtuu kun ahneus riistäytyy käsistä? 1990-luvun alun Suomi ajautui kasinotaloudesta lamaan. Rosvopankin tarinan keskiössä ovat kysymykset oikeudenmukaisuudesta, ihmisen arvosta sekä rahan ja vallan mahdista.
  • Moskito Televisionin vastaavan tuottajan Mari Kinnusen kommentti: – 90-luvun lama oli kokemus, joka muutti koko kansakunnan psyykettä. Ajanjaksossa on myös samoja piirteitä kuin nykyisessä koronakriisissä, ja kuten kaikissa suurissa kriiseissä, hallitun todellisuuden illuusio murtuu.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Häräntappoase ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Kylmäävä tapaus ja Thunder in My Heart (ks. lisää täältä).

*=sisältäen suorat sisällönostot pääasiassa kotimaisilta toimijoilta sekä tilitykset tuottajille, tekijöille ja tekijänoikeusjärjestöille.

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj

Moskito Television Oy
Vuonna 1999 perustettu Moskito Television Oy (’Moskito’) on yksi maamme suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä, joka kehittää ja tuottaa Suomen suosituimpia tv-ohjelmia. Moskito on vahva niin viihteessä, draamassa, realityssä, faktaohjelmissa kuin urheilussakin.