Elisa Viihde panostaa kotimaiseen draamaan ja julkistaa kotimaisen saaristojännärin ‘Korvessa kulkevi’

Elisa Viihde panostaa kotimaisten laatudraamojen tuotantoon ja julkistaa uuden alkuperäissarjan. ‘Korvessa kulkevi’ on Jussi Hiltusen (mm. ’Ivalo’, ’Sorjonen’) ohjaama, Oulun seudulla kuvattava kuusiosainen jännitysdraama. Whatevergroup Oy:n tuottaman sarjan tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Suomeen, jossa Perämeren saaren pienessä kalastajakylässä murhataan teini-ikäinen poika. Sarja nähdään Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2023 lopulla.

 ’Korvessa kulkevin’ ovat käsikirjoittaneet Aleksi Puranen (’Hevireissu’), Antti Kairakari ja Oona Haapaniemi (’Häräntappoase’), ja sen keskeisissä rooleissa nähdään mm. Olivia Ainali (’Sorjonen’), Saimi Kahri, Amira Khalifa (’Pala sydämestä’), Jacob Öhrman, Dennis Nylund (Putous-voittaja 2021) ja lukuisista näyttelijäsuorituksistaan tuttu Matti Onnismaa. Sarjaa kuvataan joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022 Oulun seudulla.

– Sarjan tapahtumat sijoittuvat pieneen yhteisöön Perämeren saaristossa, mutta sen universaalit teemat ulkopuolisuuden kokemuksesta koskettavat kaikkialla. Sarjalla onkin jo myös kansainvälinen levittäjä, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

– Pieni Perämerellä sijaitseva kalastajakylä antaa omaleimaiset puitteet Oulun seudulla kuvattavalle jännitysdraamasarjalle. Sarjan teemat kiusaaminen ja yhteisön sisäiset jännitteet pienessä omalaatuisessa kylässä ovat ajankohtaisia aiheita sekä kotimaisen että ulkomaisen yleisön näkökulmasta, kertoo sarjan tuottaja Antti Kaarlela.

Lyhyt synopsis:
Perämeren saaressa olevassa pienessä kalastajakylässä murhataan teini-ikäinen poika. Todisteiden ja yhteisön yleisen mielipiteen osoittaessa kiusattuun Johannaan, on hänen todistettava syyttömyytensä kaikille – myös murhaa tutkivalle poliisille.

Korvessa kulkevi -sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa hollantilainen Dutch Features ja se on toteutettu yhteistyössä Handmade films in Norwegian woods -tuotantoyhtiön, Business Finlandin,  Business Oulun sekä Suomen elokuvasäätiön kanssa.

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj

Whatevergroup Oy on oululainen tuotantoyhtiö, joka kertoo tarinoita pohjoisesta ja maailmalta keskittyen korkealaatuiseen draamaan ja dokumentteihin. Whatevergroup tuottaa ja kehittää parhaillaan useita vielä julkistamattomia sarjoja ja elokuvia kotimaisille ja kansainvälisille tilaajille. Aiemmin Whatevergroup on tuottanut short form -sarjoja ja lyhytelokuvia ja Korvessa kulkevi on Whatevergroupin ensimmäinen tämän kokoluokan oma tuotanto. Whatevergroupin omistajat ja avainhenkilöt ovat olleet mukana useiden suomalaisten ja kansainvälisten TV-sarjojen ja elokuvien tuotannossa. Whatevergrpoupin perustavanlaatuisena ohjenuorana on nostaa esille aiheita ja ilmiöitä, jotka yhteiskunnassamme jäävät usein vähälle huomiolle. Tätä Whatevergroup pyrkii tekemään muun muassa luomalla monikulttuurisia ja tasa-arvoisia työryhmiä ja ottamalla työntekijöidensä tarpeet ja toiveet huomioon tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti.