Elisa Viihde panostaa kotimaiseen draamatuotantoon: Antti Tuomaisen bestselleristä alkuperäissarja

Elisa Viihde on tilannut kansainvälisesti menestyneimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Antti Tuomaisen bestseller-kirjaan perustuvan alkuperäissarjan, joka kantaa alkuperäisteoksen nimeä Mies joka kuoli. Sarjan kuvaukset alkavat Haminassa kesäkuussa 2021. Kuusiosaisen sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen ja se tulee katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun syksyllä 2022.

Antti Tuomaisen Mies joka kuoli -romaani on käännetty seitsemälle kielelle ja se on kerännyt Britanniassa useita palkintoehdokkuuksia. Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage). Foley on myös käsikirjoittanut draaman. Kirjan juonta mukailevassa sarjassa haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa (Jussi Vatanen) saa kuulla kuolevansa myrkytykseen ja päättää selvittää kuka haluaa hänet hengiltä.

– Panostuksemme kotimaiseen draamatuotantoon jatkuvat. Mies joka kuoli on koukuttava trilleri, joka pureutuu mustan komedian keinoin elämän ja kuoleman peruskysymyksiin. Odotamme innolla, että yleisö saa katsottavaksi ohjaaja Samuli Valkaman ja koko luovan tiimin näkemyksen Tuomaisen bestselleristä, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Samuli Valkaman (Maanantai, Kolmistaan) ohjaaman sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Saara Kotkanniemi ja Sara Soulié. Sarja kuvataan Haminassa ja sen lähiympäristössä.

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottaa kansainvälisiin laatudraamoihin keskittyvä ReelMedia Oy, jonka omistajiin kuuluu Matila Röhr Productions Oy. Sarjan osatuottaja on saksalainen ndF International Production. Sarjan on kehittänyt kotkalainen Luminoir. Mies joka kuoli toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa.  

Tekijöiden kommentit:

Mies joka kuoli -sarja on minulle suuri ilon ja kiitollisuuden aihe. Odotan jännityksellä miten sarja otetaan vastaan paitsi Suomessa myös Saksassa tai Briteissä, missä romaani on saanut loistavia arvosteluja ja runsaasti lukijoita. Varovaisestikin arvioiden voi sanoa, että tulossa on kaikkien aikojen sienikesä, sanoo kirjailija Antti Tuomainen.  

– Pidän Antin omintakeisesta huumorista! Mies joka kuoli on erittäin visuaalinen tarina, jossa on elämää suurempia hahmoja. Oli ilo päästä tekemään tämä käsikirjoitus – varsinkin näinä aikoina, kun maailma tarvitsee kaiken sen ilon, jonka se voi saada, kertoo käsikirjoittaja Brendan Foley.

– Mies joka kuoli on ehdottomasti yksi hauskimmista romaaneista, joita olen vuosien varrella lukenut. Vaikka tarina on aidosti niin suomalainen kuin olla ja saattaa, se varmasti ilahduttaa kansainvälistä yleisöä, joka pitää Coenin veljesten ja Wes Anderssonin hirtehisen tummasta huumorista, kommentoi sarjan tuottaja Markku Flink.

Synopsis:

Mustan huumorin sävyttämässä jännityssarjassa menestynyt haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa, 37, kokee olevansa mies elämänsä kukoistuksessa. Sitten iskevät oudot oireet. Jaakon maailma järkkyy lääkärin kertoessa, että joku on pitkän aikaa myrkyttänyt häntä; Jaakon päivät ovat luetut. Jaakko päättää selvittää ennen kuolemaansa, kuka hänen murhaajansa on.

Jaakko herää murhaajajahdissaan rakkauden, elämän, petoksen ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä eloon ensimmäistä kertaa vuosiin samaan aikaan, kun oudot kuolemantapaukset alkavat harventaa kilpailevan sienifirman henkilökuntaa.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Huone 301 ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Onnenlahti ja Partisan (ks. lisää täältä). Tulevia kotimaisia alkuperäissarjoja ovat muun muassa Häräntappoase sekä Nyrkin ja Ivalon uudet tuotantokaudet ja tulevia pohjoismaisia sarjoja Thunder in My Heart. Kaikki alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj

ReelMedia Oy on vuonna 2021 perustettu suomalainen tuotantoyhtiö, joka keskittyy tuottamaan kansainvälisille markkinoille suunnattua laadukasta tv-draamaa. ReelMedia-yhtiön omistavat sen avainhenkilöt sekä MRP Matila Röhr Productions Oy. MRP on yksi Suomen arvostetuimmista tuotantoyhtiöistä, jonka viime vuoden draamasarjat ovat keränneet muun muassa 13 Kultainen Venla -ehdokkuutta tänä keväänä.