Elisa Viihde Viaplayn elämänmakuinen ‘Kultakala’ perustuu tositapahtumiin

Kultakala on käsikirjoittaja Tatiana Elfin ja tuottaja Essi Hellénin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva uusi kotimainen draamakomediasarja äidin ja tyttären suhteesta ja siitä, miten kaikki muuttuu, kun äidillä todetaan varhaisiän Alzheimer. Sarjan kuvaukset alkoivat tällä viikolla, ja uutuus tulee katsottavaksi yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayhin vuonna 2022. 

Tatiana Elfin (mm. Roba ja Keisari Aarnio) ja Anna Dahlmanin (mm. Siskonpeti ja Aikuiset) käsikirjoittamaa ja Anna Dahlmanin ohjaamaa sarjaa tähdittävät Katariina Kaitue, Miila Virtanen, Chike Ohanwe, Helmi-Leena Nummela, Pekka Strang ja Mikko Penttilä. Kultakalan Elisa Viihde Viaplaylle tuottavat Yellow Film & TV:n Essi Hellén ja Anni Pänkäälä.

Synopsis:

Elisa Viihde -alkuperäissarja Kultakala kertoo äidin ja tyttären suhteesta ja elämäntilanteesta, joka tulee useimmille vastaan jossain kohtaa elämää. Vaikka draamakomedia ‘Kultakala’ pureutuu elämään Alzheimeria sairastavan läheisen kanssa, se on ennen kaikkea kertomus elämästä, jonka tarina koskettaa kaikkia, ei vain Alzheimeria sairastavia tai näiden lähipiiriä.

Tekijöiden kommentit:

– Meille on tärkeää tuoda Elisa Viihde Viaplayhin uudenlaisia ja rohkeita sarjoja, joista Kultakala on koskettava esimerkki, kommentoi sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela Elisalta.

– Olin vuosia äitini omaishoitaja. Siinä jäivät jalkoihin parisuhde, yöunet ja sosiaalinen elämä. Haluan, että tämä sarja tarjoaa toivoa, samaistumispintaa ja ymmärretyksi tulemisen hetkiä niille, joiden läheinen tai jotka itse sairastavat muistisairautta. Tämä ei ole tarina kuolemasta vaan elämästä, jota pitää elää täysillä ennen kuin on liian myöhäistä, kertoo käsikirjoittaja Tatiana Elf.

– Itseäni inspiroivat komediat vakavista aiheista. Tyttären äitinä ja äidin tyttärenä koen, että siinä suhteessa riittää draamaa, komediaa, itkua ja naurua käsiteltäviksi, vaikka usean TV-sarjan verran, jatkaa käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman.

– Hoidin isäni asioita hänen sairastuttuaan Lewyn kappale -tautiin En usein tiennyt itkeäkö vaiko nauraa isäni tempauksille, mutta nauru kuitenkin aina helpotti. Muistisairaan ja lähiomaisen tarinassa yhdistyvät kiherryttävän epäkorrekti huumori, hiljainen suru ja taisteluhalu elämän jatkumisesta, kertoo alkuperäiskonseptia kehittämässä ollut Essi Hellén, joka toimi myös sarjan toisena tuottajana.


Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen yli 20 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat muun muassa Mister8, Kioski ja Mädät omenat.


Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tuotantoyhtiö. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut Yellow Film & TV on Pohjoismaiden suurin indietuotantoyhtiö. Yhtiö on erikoistunut käsikirjoitettuihin tv-tuotantoihin, laadukkaisiin elokuviin, draamaan, komediaan, viihteeseen ja urheiluun.