Elisa Viihteen alkuperäissarja Suomen käsikirjoituspalkintoehdokkaana Göteborgin elokuvafestivaaleilla – ’Rosvopankki’ nähdään suoratoistossa maaliskuussav

Elisa Viihteen tuleva alkuperäissarja Rosvopankki on valittu Pohjoismaiden suurimman kansainvälisen elokuvafestivaalin, Göteborgin elokuvajuhlien, tv-draamakilpailuun, jossa palkitaan vuoden paras sarjakäsikirjoitus. Rosvopankki-sarjan on käsikirjoittanut Matti Kinnunen yhdessä Mikko Reitalan kanssa, ja se tulee suuren yleisön katsottavaksi yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayhin 12.3.2023.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Elisa Viihteen alkuperäissarja on valittu käsikirjoituspalkintoehdokkaaksi Göteborgissa, sillä Kaikki synnit -sarjan käsikirjoitus ja käsikirjoittajat Venla Aakko ja Mika Ronkainen palkittiin tapahtumassa vuonna 2019. Kaikki synnit on ainoa suomalainen sarja, joka on voittanut palkinnon.

Vuosittain viisi draamasarjaa Suomesta, Tanskasta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista valitaan kilpailemaan arvostetusta Nordisk Film & TV Fondin palkinnosta ja 20 000 euron palkintorahoista. Raati valitsee vuoden 2023 voittajan 1.2.2023 osana Göteborgin elokuvajuhlia, jotka järjestetään 27.1.–5.2.2023.

– Käsikirjoitus on sarjan kivijalka, ja sen ympärille rakentuu koko sarjan tekeminen – sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Olemme todella iloisia, että Matti Kinnunen on Pohjoismaisen Nordisk Film & TV Fondin käsikirjoituspalkinnon ehdokkaana: se on konkreettinen tunnustus Rosvopankin käsikirjoituksen laadusta, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Tietoa Rosvopankki-sarjasta

Elisa Viihde alkuperäissarja Rosvopankki on tositapahtumien innoittama, 1990-luvun alun kriisiytyvään pankkimaailmaan sijoittuva draamatrilleri, jonka on käsikirjoittanut Matti Kinnunen yhdessä Mikko Reitalan kanssa. Sarjan on ohjannut Matti Kinnunen ja tuottaa Elisa Viihteelle Moskito Television, tuottajanaan Mari Kinnunen, joka on myös sarjan vastaava tuottaja yhdessä Riina Kullaksen kanssa. Sarjan konseptin ja alkuperäistarinan ovat kehittäneet Matti Kinnunen, Mikko Reitala ja Mari Kinnunen. Sarjan päärooleissa nähdään Amanda Pilke (rahoitustarkastaja Salla Nurminen) ja Pekka Strang (SKOP:n Christopher Wegelius). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Tuulia Eloranta ja Wanda Dubiel. Sarja on toteutettu yhteistyössä Aurora Studiosin, Finnish Impact Film Fundin (FIFF), Nelonen Median, Suomen elokuvasäätiön, Viron elokuvainstituutin ja Stellar Filmin kanssa. Sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa Fremantle.

Synopsis:

1980-luvun lopussa Suomen talous käy kuumimmillaan, ja kaikki pyrkivät ottamaan oman osansa loputtomalta tuntuvasta nousukaudesta. Vastavalmistunut taloustieteen tohtori SALLA NURMINEN (Amanda Pilke) saa ensimmäisen työpaikkansa Pankkitarkastusvirastosta. Hän haluaa pistää ojennukseen pankit, jotka pelaavat kasinopeliään kovalla riskillä. Salla saa valvottavakseen SKOPin, ja tutustuu pankin karismaattiseen toimitusjohtajaan CHRISTOPHER WEGELIUKSEEN (Pekka Strang). Päästyään isojen pöytien ja koko Suomea koskevien ratkaisujen ääreen, Sallan oma kunnianhimo ottaa vallan. Hän ajautuu sekä ammatilliseen että henkilökohtaiseen umpikujaan, eikä enää tiedä, kehen voi luottaa. Kulisseissa pelattava peli johtaa lopulta aina vallan ylimmille portaille asti. 

 

Lisätietoa Göteborgin elokuvafestivaaleista ja Nordisk Film & TV Fond palkinnosta:

Göteborg Film Festival >>  

Nordisk Film & TV Fond >>

 

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi

Moskito Television Oy
Vuonna 1999 perustettu Moskito Television Oy (’Moskito’) on yksi maamme suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä, joka kehittää ja tuottaa Suomen suosituimpia tv-ohjelmia. Moskito on vahva niin draamassa, viihteessä, realityssä, faktaohjelmissa kuin urheilussakin.