Elisa Viihteen alkuperäissarjoille ’Munkkivuori’, ’Mies joka kuoli’ ja ’Kultakala’ yhteensä yhdeksän Kultainen Venla -ehdokkuutta

Elisa Viihteen kotimaiset alkuperäissarjat ovat tänäkin vuonna kattavasti esillä Kultainen Venla -kilpailun ehdokaslistalla, sillä yhteensä 9 kappaletta draama- ja komediasarjaehdokkaista on Elisa Viihteen sarjoja tai niiden tekijöitä. Ehdokkuuksia saivat Munkkivuori (5 kpl), Mies joka kuoli (3 kpl) ja Kultakala (1 kpl) -sarjat ja niiden tekijät. Kilpailun finalistit valitsee Televisioakatemian jäsenistö äänestämällä. Kilpailun voittajat julkistetaan 20.1.2023 Kultainen Venla -gaalassa.

Televisioakatemia julkisti tänään Kultainen Venla -gaalan esituomariston äänestämän ehdokaslistan. Tuomaristo koostuu Televisioakatemian hallituksen jäsenistä ja asiantuntijoista. Elisa Viihteen alkuperäissarjat keräsivät Venla-ehdokkuuksia seuraavasti:

  • Munkkivuori on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja, vuoden sivuosanäyttelijä (Laura Birn ja Joonas Saartamo), vuoden fiktio-ohjaaja (Jani Volanen) ja vuoden fiktio-käsikirjoittaja (Jani Volanen).
  • Mies joka kuoli on ehdolla kategorioissa vuoden draamasarja, vuoden pääosanäyttelijä (Jussi Vatanen) ja vuoden fiktio-ohjaaja (Samuli Valkama).
  • Kultakala on ehdolla kategoriassa vuoden komediasarja.

‒ Olemme yksi merkittävimmistä suomalaisten tv-sarjojen tilaajista ja rahoittajista, joten on hienoa, että panostuksemme draama- ja komediasarjoihin näkyy myös Venla-ehdokkuuksissa. Ehdokkuuksia saaneet alkuperäissarjamme ovat suosituimpien sarjojen kärjessä Elisa Viihde Viaplayssa. Munkkivuori on kerännyt myös poikkeuksellisen laajasti kiittäviä arvosteluja eri medioissa. Toivotamme onnea kaikille ehdokkaille, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Televisioakatemian jäsenet äänestävät Kultainen Venla -voittajat ehdokkaista 23.11.-7.12.2022 välisenä aikana, ja voittajat julkistetaan 20.1.2023 Kultainen Venla -gaalassa

Kaikki Elisa Viihde -alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

 

Lisätiedot Elisa Viihde -alkuperäissarjoista:

Elisa Viihde alkuperäissarja Munkkivuori on Jani Volasen käsikirjoittama ja ohjaama 10-osainen draamasarja. Sarjan on Elisan tilauksesta tuottanut Rabbit Films, vastaavina tuottajinaan Minna Haapkylä ja Olli Suominen. Kansainvälisestä levityksestä vastaa Keshet International. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Suomen elokuvasäätiön ja Nelosen kanssa.

Elisa Viihde alkuperäissarja Mies joka kuoli pohjautuu kansainvälisesti menestyneimpiin nykykirjailijoihimme lukeutuvan Antti Tuomaisen usealle kielelle käännettyyn samannimiseen menestysromaaniin. Sarjan on Elisan tilauksesta tuottanut ReelMedia Oy, Markku Flink tuottajanaan yhteistuotantona ndF International Productionsin kanssa. Tuomaisen kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage), ja Foley toimii myös sarjan käsikirjoittajana. Sarjan on ohjannut Samuli Valkama. Kansainvälisestä levityksestä vastaa Fifth Season.

Elisa Viihde alkuperäissarja Kultakala on Tatiana Elfin ja Anna Dahlmanin käsikirjoittama ja Anna Dahlmanin ohjaama sarja. Sarjan on tuottanut Elisan tilauksesta Yellow Film & TV:n Essi Hellén ja Anni Pänkäälä.

 

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Viaplay Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi