Elisa Viihteen kotimaiset alkuperäissarjat valloittavat Iso-Britanniaa

Iso-Britannia on tunnettu perinteisesti kansainvälisten menestyssarjojen tuottajamaana. Nyt myös suomalaisdraama kiinnostaa brittiyleisöä, ja neljä Elisa Viihde -alkuperäissarjaa nähdään tänä keväänä Iso-Britanniassa.

Tänä keväänä Iso-Britannian televisiokanavat esittävät viisi kautta kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja. Suomalaisdraamaa esittävät muun muassa BBC sekä Channel 4 ‒ yksi Iso-Britannian suurimmista kanavista.

‒ Suomalaissarjoista on tullut vientituote. Alkuperäissarjojamme on myyty jo yhteensä lähes 50 maahan, niin Yhdysvaltoihin, Japaniin kuin Saksaan. Tavoitteemme on tarjota suomalaisyleisölle laadukkaimmat kotimaiset sarjat ‒ on hienoa, että sarjamme menestyvät myös kansainvälisesti, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Briteissä näytettävät sarjat ovat olleet Suomessa ja muissa maissa suosittuja

Iso-Britannian medioissa (mm. The Times) kehuja kerännyt kotimainen Huone 301 (Man in Room 301) on esitetty maassa BBC:n toimesta. Göteborgin elokuvafestivaalin parhaan käsikirjoituspalkinnon (2019) voittanut Kaikki synnit (All the Sins) -sarja sekä MIPTV:n Coup de Coeur -palkittu (2018) Bullets-sarja ovat olleet katsottavissa Channel 4 -kanavan suoratoistopalvelu All4:ssa.

Huone 301 -sarjan ohjaaja Mikko Kuparinen ja Kaikki synnit -sarjan ohjaaja Mika Ronkainen kommentoivat kansainvälistä menestystä:

‒ Olen otettu että sarjamme on otettu näin mainiosti maailmalla vastaan. Ohjaajana luotan valinnoissani tuntemuksiini siitä, mikä jännittää, naurattaa, kauhistuttaa ja herkistää, joten on erityisen hienoa kun työ onnistuu leviämään näinkin laajalle ja kokonaan uudenlaisen yleisön nähtäville, iloitsee Kuparinen.

‒ Saamamme palautteen perusteella brittiyleisö arvosti erityisesti katselukokemusta, jossa kaksi kautta julkaistiin kerralla. Näin katsojat pääsivät sukeltamaan nykyaikaa kuvaavan ensimmäisen kauden jälkeen suoraan vuoden 1999 tapahtumiin ja saivat ahmia pitkän tarinan kerralla. On upeaa huomata, että yleisö tuntuu odottavan kovasti jo tarinalle jatkoa, sanoo Ronkainen.

Kaikki Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplaystä.

Elisa Viihde -alkuperäissarjat Iso-Britannian televisiokanavilla ja suoratoistopalveluissa keväällä 2021:

  • Kaikki synnit (kaudet 1-2): All4, Channel 4
  • Huone 301: BBC Four, iPlayer
  • Bullets: All4
  • Nyrkki: Sundance Now

Kaikki synnit -sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut ja kehittänyt MRP Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila. Yhteistuottajana toimi Taska Film, ja sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa NBC Universal. Huone 301 -sarjan on tuottanut Warner Bros. International Television Production Finland ja englantilainen Wall to Wall Media. Yhteistuottajana toimi Inkas Film and T.V. Productions. Huone 301:n kansainvälisestä levityksestä vastaa About Premium Content (APC). Bullets-sarjan on tuottanut Vertigo, sen yhteistuottajana toimi Nadcon, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa NBC Universal. Nyrkin on tuottanut Zodiak Finland, ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa About Premium Content (APC). Kaikki mainitut sarjat toteutettiin yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa. Suosittuja kotimaisia Elisa Viihde -alkuperäissarjoja ovat muun muassa Pohjolan laki, Huone 301 ja Ivalo (ks. lisää täältä), ja pohjoismaisia Viaplay-alkuperäissarjoja muun muassa Rakasta mua, Onnenlahti ja Partisan (ks. lisää täältä). Tulevia kotimaisia alkuperäissarjoja ovat muun muassa Mädät omenat ja Häräntappoase ja tulevia pohjoismaisia sarjoja Hederin toinen kausi, Huss ja We got this. Kaikki alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elisa Viihde Viaplay on kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta katsot elokuvia ja sarjoja millä tahansa nettiliittymällä, kaikilla laitteillasi – tietokoneella, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla tai älytelevisiolla. Elisa Viihde Viaplaysta näet suositut alkuperäissarjat, Hollywood-uutuudet, eniten kotimaisia elokuvia sekä runsaasti klassikkosarjoja ja lastenohjelmia.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj