Elisa visioi uusia tulevaisuuden työtilojaan Keski-Pasilaan

Helsingin Pasilassa päätoimipaikkaansa pitävä Elisa valmistautuu uusien tilojen suunnitteluun kivenheiton päähän nykyisistä, uudelle Keski-Pasilan alueelle. Keskitornialueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on juuri ratkennut ja Senaatti-kiinteistöt sekä Helsingin kaupunki ovat esittäneet kilpailun voittajaksi työeläkeyhtiö Varmaa. Elisa on mukana hankkeessa suunnitellun rakennuksen päävuokralaisena. Tilojen on tarkoitus tarjota kohtaamis- ja yhteistyöpaikka sekä joustavat tulevaisuuden työnteon puitteet tuhansille elisalaisille ja elisalaisten kanssa läheisesti työskenteleville kumppaneille vuonna 2026.

Joustavan työskentelykulttuurin edelläkävijä Elisa valmistautuu uuden kohtaamis- ja yhteistyöpaikan suunnitteluun työntekijöilleen. Elisan luottamukseen perustuvassa mallissa työntekijä on voinut jo noin kymmenen vuoden ajan päättää, milloin hän työskentelee toimistolla ja milloin etänä. Nyt yhtiössä valmistaudutaan tulevaisuuden työnteon tarpeisiin tarkastelemalla rohkeasti uudelleen sitä, millainen toimisto tulevaisuudessa palvelee työn tekemistä.

– Tulevaisuuden työssä keskiössä ovat yksilöiden ja tiimien tavat tehdä töitä. Siinä missä töihin meneminen on perinteisesti nähty päivittäisenä rutiinina siirtyä kotoa työpaikalle, tulevaisuudessa toimisto on vain yksi työskentely-ympäristöistämme ja sinne tulemiselta odotetaan lisäarvoa. Meillä on nyt ainutkertainen mahdollisuus luoda alusta asti elisalaisten tarpeisiin suunnitellut tilat hyödyntäen viime vuosien oppeja, henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho Elisalta kertoo. 

Keski-Pasilan uusien tilojen on tarkoitus tarjota puitteet työskentelyyn ja yhteistyöhön tuhansille elisalaisille ja elisalaisten kanssa läheisesti päivittäin työskenteleville kumppaneille. Uudistus mahdollistaisi Elisalle myös pääkaupunkiseudun eri toimintojen tuomisen yhä laajemmin saman katon alle. Siihen, minkälaisiksi uudet tilat aikanaan muotoutuvat, elisalaiset pääsevät vaikuttamaan yhdessä. 

– Toimitilojen vetovoimaisuus on avainasia tulevaisuudessa ja houkuttelevuutta rakennamme tiloilla, jotka paitsi vastaavat työntekijöiden ja tiimien tarpeisiin, myös muuttuvat joustavasti tarpeiden muuttuessa. Odotamme innolla, että pääsemme suunnittelemaan uuden kohtaamis- ja yhteistyöpaikkamme yhdessä elisalaisten kanssa, ja näin uudistamaan työelämää yhdessä, jatkaa Ranta-aho.

Työeläkeyhtiö Varma on suunnitellun rakennuksen omistaja ja vuokranantaja ja Elisa tämän päävuokralainen. Toimistorakennuksen suunnittelussa huomioidaan Varman ympäristövastuullisuustavoitteet ja rakentamisen kiertotalousohjeet. Rakennukselle haetaan korkeinta kiinteistöjen BREEAM-ympäristösertifikaattia eli BREEAM Excellent -ympäristöluokitusta sen valmistuttua, arviolta vuonna 2026.


Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj