Elisan 3G-verkosta luopuminen etenee – Hämeenlinna edelläkävijänä 4G- ja 5G-aikaan

Elisan 3G-verkko poistuu Suomesta vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä. Asiakkaita palvelevat jatkossa Elisan modernit 4G- ja 5G-mobiiliverkot, jotka takaavat 3G:tä paremman asiakaskokemuksen ja palvelun laadun. Samalla mobiiliverkkojen energiatehokkuus paranee ja sähköä säästyy. Ensimmäisenä nykyaikaisten mobiiliyhteyksien aikakauteen siirtyy Hämeenlinna, jossa on aloitettu 3G-verkon poistumista valmistelevat toimenpiteet.

Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki muistuttaa, että nyt on hyvä hetki varmistaa, tukeeko oma päätelaite ja liittymä 4G- tai 5G-verkkoa.

– Suomessa valtaosa käyttäjistä on jo siirtynyt 4G- ja 5G-palvelujen piiriin ja 3G-verkon liikenne on jäänyt vähäiseksi. Hämeenlinna on tässä kehityksessä Suomen kärkeä, ja siksi siellä siirrytään ensimmäisenä puhtaasti 4G- ja 5G-teknologioiden käyttöön. Panostamme vahvasti nykyaikaisiin verkkoteknologioihin, joissa palvelun laatu on 3G:tä parempi niin dataliikenteen kuin puheluidenkin osalta. Ohjaamme asiakkaita aktiivisesti näihin entistäkin toimivampiin palveluihin, kertoo Rajamäki.

Syksyn aikana Hämeenlinnassa valmistellaan 3G-verkosta luopumista ja seuraavassa vaiheessa verkko poistuu asiakkaiden käytöstä. Tällöin vain 3G:ssä toimivia laitteita ja liittymiä omistavat asiakkaat siirtyvät käyttämään 2G-verkkoa. Muut mobiiliverkon käyttäjät ovat Hämeenlinnassa siirtyneet jo pysyvästi 4G- ja 5G-verkkoihin, joissa dataliikenne ja puhelut ovat laadultaan 3G:tä parempia.

Askel kohti parempaa asiakaskokemusta ja ympäristöystävällisempiä verkkoja

Vanhentuneista yhteysteknologioista luopuminen parantaa mobiiliverkon energiatehokkuutta ja edistää siten kestävää kehitystä.

– ­Sähkönkulutus on vahvasti tapetilla ja etsimme aktiivisesti keinoja, miten rakentaa digitalisaatiolla kestävää tulevaisuutta. 3G-verkon osalta relevantti kysymys on, kannattaako tyhjässä huoneessa pitää valoja päällä. Suomi on mobiilidatan käytössä maailman kärkeä ja datamäärät jatkavat kasvamistaan. Nyt pystymme tuottamaan asiakkaan tarpeita paremmin vastaavaa palvelua esimerkiksi 5G:llä, jonka tiedonsiirtokyky ja energiatehokkuus ovat 3G:tä huomattavasti parempia, Rajamäki iloitsee.

Suomen lisäksi monet muut maat ovat luopumassa 3G-teknologiasta. Elisan 3G-verkon sulkeminen etenee vaiheittain vuoden 2023 aikana ja asiasta tiedotetaan lisää muutoksen edetessä. 2G- ja 4G-verkkojen toiminta jatkuu ennallaan ja niiden elinkaarta arvioidaan asiakastarpeen mukaan. Lisätietoa 3G-verkon poistumisesta löydät osoitteesta https://elisa.fi/3g/ sekä https://yrityksille.elisa.fi/ohje/3g-poistuu.

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi