Elisan 5G-verkko avautui Juupajoelle ja Urjalaan – jo yhdeksän kymmenestä pirkanmaalaisesta 5G:n alueella

Elisan 5G-verkko on laajentunut Pirkanmaalla Juupajoelle ja Urjalaan. Kaikkiaan Suomen kattavin 5G-verkko löytyy jo 212 paikkakunnalta Suomessa ja kattaa 85 % suomalaisista.

Juupajoella 5G palvelee ensimmäisenä Korkeakosken alueella ja sen lähiympäristössä. Urjalassa puolestaan 5G-verkko toimii jo keskustassa sekä Laukeelassa. Uusien avausten myötä Elisan 5G-verkon kattavuus Pirkanmaalla on erinomainen, ja se palvelee yhdeksää kymmenestä maakunnan asukkaasta.

– 5G mahdollistaa ihmisille toimivamman arjen. Käytämme nettiyhteyttä jo niin monen asian hoitamiseen, ettei asiaa juurikaan tule ajatelleeksi. Pirkanmaalla ja koko Suomessa ollaan tottuneita siihen, että verkko toimii luotettavasti ja nopeasti missä tahansa liikummekin. 5G:n avulla varmistumme tästä myös tulevaisuudessa, sillä uuden verkon avulla kapasiteettia ja nopeutta saadaan lisää, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen kuvailee.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi