Elisan 5G-verkko avautui Juvalle

Elisan 5G-verkko on laajentunut Juvalle Etelä-Savoon. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko palvelee nyt jo 156 paikkakunnalla Suomessa.

Juvalla nopea 5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla keskustaajaman alueella. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 4 miljoonaa suomalaista.

– Mobiilidatan käyttö on jatkanut voimakasta kasvuaan viime vuosien poikkeusajan aikana. 5G-verkko tuo paitsi nopeat yhteydet, myös lisää tiedonsiirron kapasiteettia – näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita merkittävästi aiempaa enemmän. Kuluttajien lisäksi nopeasta 5G-yhteydestä hyötyvät paikalliset yritykset, joille 5G tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja digitalisoida liiketoimintaansa, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen.

Juvan kunnalle entistä luotettavammat ja monipuolisemmat tietoliikenneyhteydet ovat positiivinen asia.

– Tietoliikenneyhteyksien parantuminen tukee hyvin meidän kuntamme strategiaa. Kehittyvät yhteydet mahdollistavat yhä paremmin asumisen, yrittämisen ja elämisen Juvallakin. 5G on hyvä laajennus yhteystarjontaan ja aikanaan vielä parempi, kun peittoalue kasvaa, toteaa Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet sekä edeltäjiinsä verrattuna moninkertaisen verkon kapasiteetin. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

5G-yhteyden voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienyrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-yhteyteen pääset kiinni, kun sinulta löytyy 5G:tä tukeva päätelaite, 5G-liittymä sekä olet 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi