Elisan 5G-verkko avautui Lapissa Kemijärvelle, Keminmaahan ja Pelkosenniemelle – Pyhätunturin hiihtokeskus 5G-verkon piiriin

Elisan 5G-verkko laajenee eripuolilla Lappia. Nopea mobiiliverkko avautuu nyt Kemijärvelle, Keminmaahan sekä Pelkosenniemellä Pyhätunturille. Avausten myötä Elisan 5G-verkko on saatavilla yhteensä 197 paikkakunnalla ja yhdeksässä hiihtokeskuksessa Suomessa.

Pelkosenniemellä 5G-verkko kattaa aluksi Pyhätunturin itäpuolisen taajama-alueen hiihtokeskus mukaan lukien. Kemijärvellä nopea 5G-verkko palvelee ensiksi Raajärven alueella ja Keminmaalla 5G-verkko ulottuu Metsäkallin ja Kallinkankaan alueille. Valtakunnallisesti jo yli 80 % suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella.

– Suomen kattavimman 5G-verkon rakentaminen etenee vauhdilla, ja nyt toimme nopean verkon useaan Lapin matkailun keskukseen. Pyhätunturi on jo yhdeksäs hiihtokeskus, joka saa Elisan 5G-verkon. 5G-verkko palvelee alueen vakituisten asukkaiden lisäksi hienosti myös matkailijoita ja auttaa lomasesonkien aikana kasvavaan verkkokapasiteetin tarpeeseen, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Nopea 5G-verkko on erittäin tervetullut Pyhätunturille. Paranevat tietoliikenneyhteydet tekevät Pyhällä lomailusta ja myös koko ajan suositummista etätöistä entistäkin mutkattomampia, kertoo Rukan ja Pyhän hiihtokeskuksien toimitusjohtaja Ville Aho.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Pyhätunturin lisäksi Elisan 5G-verkon kattamat hiihtokeskukset ovat Olos, Levi, Ylläs, Vuokatti, Ruka, Himos, Tahko ja Iso-Syöte. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj