Elisan 5G-verkko avautui Nurmijärvelle

Elisan 5G-verkko on laajentunut Nurmijärvelle, jossa verkko kattaa kunnan keskustaa ja yltää myös muun muassa Kuusimäen ja Toreenin alueille.

Nurmijärvelle avautunut 5G-verkko jatkaa Elisan 5G-laajentumista Uudellamaalla. Jo aiemmin yritys on avannut 5G-verkon kahdeksalla paikkakunnalla maakunnan alueella. Nurmijärvellä verkko peittää keskustan, Maaniitun, Väinölän, Laidunalueen ja Toreenin alueet, ylettyen Alhoniittyyn asti. Verkkoa laajennetaan vielä myöhemmin syksyllä.

– Nurmijärvi on eläväinen paikkakunta, jossa arvostetaan arjen helppoutta ja sujuvuutta. Näen, että moderneilla tietoliikenneyhteyksillä on suora yhteys siihen, miten voimme kehittää Nurmijärvestä vieläkin paremman paikan asua ja työskennellä. 5G-verkon laajentuminen tänne tuo uudenlaista kilpailuetua myös alueen yrityksille, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo reilusti yli miljoona suomalaista ja verkko sijaitsee 34 paikkakunnalla Suomessa.

– 5G:n tarjoamat mahdollisuudet ovat hyvin monipuolisia. Nopeuden lisäksi se on kapasiteetiltaan aiempia mobiiliverkkoja huomattavasti suurempi. Tämän ansiosta verkkoon mahtuu enemmän käyttäjiä ja datamäärillä on varaa kasvaa reilusti. Suomessa tämä tulee tarpeeseen, sillä käytämme jo nyt eniten mobiilidataa koko maailmassa, Elisan kuluttaja-asiakasyksikön liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen muistuttaa.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj